Μας ξεφωνίζουν στο εξωτερικό: «Η Ελλάδα αναγνώρισε ‘μακεδονικό’ έθνος και γλώσσα»

Άλλη μία....τρομερή διπλωματική «επιτυχία» που πιστώνεται εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σε ανταπόκριση από τα Σκόπια με τίτλο «Διαιρεμένη χώρα» η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung παρατηρεί: «Ο τοπικός προσδιορισμός «Βόρεια» είναι μια υποχώρηση των Σκοπίων έναντι της Αθήνας.

Ως αντάλλαγμα η Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη ‘μακεδονικού έθνους‘ και ‘μακεδονικής γλώσσας‘ στην ΠΓΔΜ. (…)

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ γνωρίζει ότι η συμφωνία με την Αθήνα πονά και ταπεινώνει, ίσως, πολλούς πολίτες στη χώρα του.

Ας σημειωθεί ότι τόσο εκείνος όσο και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου δεν χρησιμοποιούν ΚΑΘΟΛΟΥ το μελλοντικό όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία‘ στην εκστρατεία ενόψει του δημοψηφίσματος.

«Οι υποστηρικτές του ‘ναι‘ μιλούν πάντοτε για την ‘ευρωπαϊκή Μακεδονία‘.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να αποδυναμώσουν τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης που μάχεται τη συμφωνία των Πρεσπών, αναμεταδίδει η DW.

Για αρκετούς νέους στα Σκόπια το ‘ναι‘ τους διασφαλίζει, πιθανότατα, ένα…καλύτερο μέλλον. Οι χαμηλοί μισθοί, η υψηλή ανεργία και ελάχιστες ευκαιρίες για μια επαγγελματική σταδιοδρομία ορίζουν την καθημερινότητά τους.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίες οι τεράστιες ουρές που σχηματίζονται κάθε μέρα έξω από τις πρεσβείες Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας στα Σκόπια. Κυρίως νέοι θέλουν να διασφαλίσουν μια άδεια εργασίας στο εξωτερικό για να γυρίσουν την πλάτη στη χώρα τους. Είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να το καταφέρουν. Πόσο μάλλον αν είναι πολίτες μιας τρίτης χώρας εκτός ΕΕ».

  • 73
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...