• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μας δουλεύουν οι Τούρκοι! Απέναντι από το Καστελόριζο μετέβη ο Ακάρ όπου ζητά διάλογο με την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μας δουλεύουν οι Τούρκοι! Απέναντι από το Καστελόριζο μετέβη ο Ακάρ όπου ζητά διάλογο με την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ίδια ώρα στο ακριτικό νησί βρίσκεται η Ελληνίδα ΠτΔ.

Στην Κας (Αντίφιλο) βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, την ίδια ώρα που η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτανε στο Καστελόριζο.

Ο γνωστός για τις ανθελληνικές του δηλώσεις, Υπουργός του Ερντογάν, μίλησε για την εξέλιξη με το Oruc Reis και τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με την Αθήνα.

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα. Θέλουμε την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Περιμένουμε και από την Αθήνα ανάλογη κίνηση με τη δική μας (με το Oruc Reis), ώστε να ξεκινήσουμε τον διάλογο».

Ωστόσο ο Τούρκος ΥΠΑΜ σε δηλώσεις του που έγιναν αργότερα το μεσημέρι της Κυριακής…άλλαξε τροπάριο λέγοντας:

«To Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες του στην περιοχή, σύμφωνα με το πλάνο μας. Δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μεταξύ άλλων ο ίδιος απαίτησε την…αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και δη του Καστελόριζου.

Η κουτοπόνηρη κίνηση των Τούρκων γεμάτη συμβολισμό έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την απόσυρση του ερευνητικού “Oruc Reis” από την Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα στο Καστελόριζο έχει μεταβεί η Ελληνίδα ΠτΔ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία και πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο ακριτικό νησί.

Στο Καστελόριζο έχουν μεταβεί επίσης εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την επίσκεψη της κ.Σακελλαροπούλου:

Τι δήλωσε η ΠτΔ

«Το Καστελόριζο αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της πατρίδας μας και είναι ο τόπος που συγκεντρώνει την έννοια του πατριωτισμού, ένας τόπος που κράτησε την ελληνικότητά του επί αιώνες με ακατάβλητο πείσμα κι επιμονή», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότη Καστελορίζου.

Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη σημερινή επέτειο απελευθέρωσης του νησιού και να διαβεβαιώσουμε ότι οι κάτοικοι του νησιού δεν θα αισθάνονται ποτέ μόνοι κι αβοήθητοι, υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της αντιφώνησής της, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει τα προβλήματα του νησιού, αλλά και τις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανακήρυξής σε επίτιμη δημότη, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του νησιού. Στη διάρκεια της ομιλίας της, έκανε επίσης αναφορά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε από τις «αξιώσεις» της τουρκικής ηγεσίας.

(ΦΩΤΟ:Screenshot)