Μας απειλούν ξεκάθαρα με αποσταθεροποίηση στη Θράκη!

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι τουρκικές αναφορές στη Θράκη και τις κατά φαντασίαν απειλές δέχεται η δήθεν «τουρκική μειονότητα».

Την σκυτάλη των προκλητικών αναφορών για τη Θράκη πήρε από τον τουρκικό τύπο ο Νετσμεττίν Χουσεΐν, πρόεδρος του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τουρκίας».

Ο ίδιος μιλώντας σε τουρκικό μέσο κατήγγειλε τις υποτιθέμενες απειλές Ελλήνων κατά Τούρκων στην ελεύθερη Θράκη, ενώ απείλησε εμμέσως ακόμη και με αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής:

«Διαβάζουμε και αναλύουμε προσεκτικά τις προκλήσεις για επιθέσεις σε βάρος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης που αφέθηκε στην Ελλάδα ως παρακαταθήκη με διεθνείς συνθήκες. Προειδοποιούμε αυτούς οι οποίοι εισέρχονται σε χωριά της τουρκικής μειονότητας σε Κομοτηνή και Ξάνθη, προβαίνοντας σε απειλές με εικόνες στρατιωτικών ασκήσεων, όπως και αυτούς που στα social media κραυγάζουν για βία και πόλεμο.

Μην δοκιμάζετε την υπομονή της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Και στα μέρη όπου ζούμε αλλά και στην διεθνή αρένα, διαθέτουμε τη δύναμη, την πίστη και τα μέσα για να ζητήσουμε λογοδοσία αλλά και να προβούμε σε αντίποινα για τις αδικίες που μας γίνονται.
…..
Ακόμη και η αιμορραγία στη μύτη οποιουδήποτε Τούρκου της δυτικής Θράκης, μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα σε αυτή την περιοχή. Κάθε είδους προσέγγιση πού ζορίζει τις ισορροπίες σε Μεσόγειο, Κύπρο, Αιγαίο και Βαλκάνια ουσιαστικά υποδαυλίζει την φωτιά που πάει να ανάψει. Είναι αναπόφευκτο πώς αυτή η πυρκαγιά θα κάψει όλους σε αυτή την περιοχή και θα επιφέρει ανεπανόρθωτες απώλειες».

(φωτο:screenshot)