Σημαντική βδομάδα ξεκινά για τα εθνικά θέματα, με τις συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο να αναμένεται να ψηφισθούν μέχρι και την Τετάρτη από την ελληνική Βουλή.
Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την παρουσία των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη στην Ολομέλεια, όπου θα αναπτύξουν τις διαφορετικές απόψεις των κομμάτων πάνω στην οριοθέτηση ΑΟΖ και φυσικά γενικότερα στα γεγονότα της Ανατολικής Μεσογείου.
Πρόκειται για την πρώτη μέρα ανοίγματος του ελληνικού Κοινοβουλίου μετά τις θερινές διακοπές και ήδη από σήμερα στις 6 το απόγευμα θα αρχίσει η προβλεπόμενη κοινοβουλευτική επεξεργασία των δύο σχεδίων νόμων από την Ολομέλεια.
Αν και η κύρωση των συμβάσεων δεν απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία, εντούτοις στην κυβέρνηση θεωρούν πως τα ελληνικά κόμματα να στείλουν το μήνυμα της συναίνεσης απέναντι στις επικρίσεις της τουρκικής πλευράς.
Πραγματικό αίνιγμα αποτελεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατά το προηγούμενο διάστημα εμφανίστηκε διχασμένος ιδιαίτερα όσον αφορά την μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο.
Δεν αποκλείεται επομένως η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει μόνο την συμφωνία με την Ιταλία, διαλέγοντας ενδεχομένως το «παρών» στη συμφωνία με την Αίγυπτο.
Πιο καθαρά είναι τα πράγματα στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο κλείνει περισσότερο ως προς την υπερψήφιση και των δύο συμβάσεων.
ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση έχουν κατακεραυνώσει όλο το προηγούμενο διάστημα τη σύναψη των συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο και μοιάζει τουλάχιστον ουτοπικό αυτή τη στιγμή τυχόν υπερψήφισή τους από τα συγκεκριμένα κόμματα της ελάσσονος αντπολίτευσης.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε στρατιωτική υποδομή των Χούθι στο λιμάνι Χοντέιντα
- Εθνική Λυρική Σκηνή: Αποθέωση στην Κίνα για την “Τραβιάτα” του Βέρντι – Δείτε βίντεο
- Βουλή: Κυρώθηκαν οι Συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της υγείας
- Eκατόν πενήντα λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα για καλύτερη ποιότητα ζωής
- Μόσχα και Μινσκ υιοθετούν «υπεύθυνη προσέγγιση» στο θέμα των πυρηνικών όπλων
- Ιωάννινα: Κρατούμενος στις φυλακές Σταυρακίου έκρυβε δεκάδες συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης
- Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τη ΔΟΕ
- Τρέλα! Άρχισαν να ουρλιάζουν στο πρόσωπο ενός «ιεροκήρυκα» στις ΗΠΑ, video
- Η Πολωνία θα αποφασίσει για την προμήθεια υποβρυχίων
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους κατηγορίας ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού