Κύπρος: Ξεπερνούν τους 800 οι αγνοούμενοι από την τουρκική εισβολή

Η προσπάθεια συνεχίζεται για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων,

δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα αγωνιστούμε μέχρι τη διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοουμένου της τουρκικής εισβολή.

Σε δηλώσεις ύστερα από τον καθαγιασμό των υδάτων στη μεγάλη αποβάθρα της Λάρνακας και ερωτηθείς σχετικά με τις προσδοκίες του για το 2020 αναφορικά με τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, ο κ. Φωτίου είπε ότι «η προσπάθεια συνεχίζεται».

Δυστυχώς, συνέχισε, «τα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια δεν είναι εκείνα, που μας δίνουν την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι μπορούμε να εντοπίσουμε τους μεγάλους αριθμούς των οστών των αγνοουμένων μας».

Πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα 820 αγνοούμενοι, περίπου το 50% από τον αρχικό κατάλογο των αγνοουμένων και δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς φεύγουν από τη ζωή χωρίς να μπορέσουν να κάνουν μια κηδεία για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αν τώρα βρίσκουμε κάποια οστά, αυτά είναι μεμονωμένα, είναι λίγα κόκαλα για να δώσουμε στις οικογένειες για κηδείες».

Θα προσπαθήσουμε, συνέχισε ο κ. Φωτίου, σημειώνοντας πως «η διαβεβαίωση που δίνουμε σε όλους τους πονεμένους συγγενείς των αγνοουμένων μας είναι ότι θα αγωνιστούμε μέχρι τη διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου μας».

(kathimerini.cy – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί