• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος: Υπάρχει πλήρης συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας

Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος: Υπάρχει πλήρης συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας

«Υπάρχει πλήρης συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας την τελευταία περίοδο που βλέπουμε την τουρκική επεκτατική πολιτική να εξελίσσεται επικίνδυνα»

δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Υπάρχει μία συνεχής επαφή Αθήνας-Λευκωσίας και πλήρης συντονισμός την τελευταία περίοδο που βλέπουμε την τουρκική επεκτατική πολιτική να εξελίσσεται επικίνδυνα» τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος για τη χθεσινή επικοινωνία που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο κ. Κούσιος υπογράμμισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία για την αντιμετώπιση της πειρατικής πολιτικής της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Κύπρος θα είναι δίπλα στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην Κύπρο. Χρειάζεται αυτές τις κρίσιμες ώρες ομοψυχία και περισσυλογή, συνολική ομοψυχία των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα» επισήμανε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επίσης, σχολίασε ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε έξι γεωτρήσεις στην Κύπρο στα αδειοδοτημένα τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητικότητα απειλώντας με αποικισμό την πόλη της Αμμοχώστου και αμφισβητεί το 44% της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοπκρατίας, προφασιζόμενη ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι δεν παύουν να είναι Κύπριοι πολίτες» σημείωσε ο κ. Κούσιος.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)