• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κουβέλης: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μπορεί να μείνουν στην τουρκική φυλακή και μετά τις εκλογές

Κουβέλης: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μπορεί να μείνουν στην τουρκική φυλακή και μετά τις εκλογές

Εκτίμησε ότι η πολιτική της έντασης που ακολουθεί η Τουρκία θα συνεχιστεί

Την πιθανότητα να παραμείνουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και μετά το πέρας των εκλογών στην γειτονική χώρα εξέφρασε ο κ. Φώτης Κουβέλης στην Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας με παρέμβασή του σε κοινοβουλευτική επιτροπή όπου παρουσίασε τροπολογία της αρμοδιότητά του υποστήριξε επίσης, ότι η πολιτική έντασης του κ. Ταγίπ Ερντογάν θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.

«Στη βάση των στοιχείων που συνεκτιμώ, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με σαφήνεια για τον πιθανολογούμενο χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας. Αυτό γιατί η κράτηση έχει ενταχθεί στην απαράδεκτη, εθνικιστική, αυταρχική πολιτική Ερντογάν ενόψει εκλογών» είπε αρχικά ο κ. Κουβέλης για να προσθέσει στην συνέχεια πως η ρητορική έντασης θα συνεχιστεί και μετά το τέλος της προεκλογικής περιόδου.

«Η κρίση μου είναι ότι δεν θα σταματήσει ο Ερντογάν. Με κυμαινόμενη ένταση, αυτό που επιδιώκει η Τουρκία , ανεξαρτήτως εκλογικούς αποτελέσματος, είναι να εξασφαλίσει πεδίο όπως λέγεται στη διπλωματική γλώσσα με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα για να βρεθεί κάποια στιγμή παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό τους απασχολεί, αυτό τους δημιουργεί την επιλογή που προωθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.