Κοτζιάς και Λαβρόφ θα συναντηθούν στη Μόσχα: Τι θα συζητήσουν

Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, αύριο στη Μόσχα .

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μεταβαίνει στη ρωσική πρωτεύουσα για σημαντικές συζητήσεις που θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο και το Αιγαίο και τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της πΓΔΜ.

Στη συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο κ. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις με την Τουρκία, στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, αλλά και στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Και τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα

Η επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα είναι πλούσια σε επαφές, καθώς εκτός από τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Μόσχας & Πασών Ρωσιών, Κύριλλο. Επίσης, θα εκφωνήσει ομιλία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας στο πλαίσιο τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα.

Ο κ. Κοτζιάς διευρύνει τελευταία τον κύκλο των υψηλών διεθνών επαφών του. Μετά τις συναντήσεις του με κορυφαία στελέχη της διακυβέρνησης των ΗΠΑ, τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον Πρόεδρο της Γερμανίας και τον Γερμανό ομόλογό του, έπονται η συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του και η προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κίνα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu