• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Κόκκινος συναγερμός»: Η Τουρκία βλέπει τον διαμελισμό της και θέλει να πάρει μαζί την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κόκκινος συναγερμός»: Η Τουρκία βλέπει τον διαμελισμό της και θέλει να πάρει μαζί την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι συμβαίνει με τις γενοκτονίες των Τούρκων - Διεθνές «πόκερ» με την Ελλάδα να κινδυνεύει εξίσου...

ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία και οι δηλώσεις του περί αναγνώρισης των γενοκτονιών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδας και την κατηγόρησε ότι «εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους».

Σας υπογραμμίζουμε πως ο λόγος που προβάλλονται οι γενοκτονίες που έχουν διαπράξει οι Τούρκοι, αλλά και η διαρκής προσπάθεια να αναγνωριστούν, αποσκοπούν στο να πραγματοποιηθεί σταδιακά και αναίμακτα, μία μορφή διαμελισμού της γείτονας σε μικρότερα κρατίδια (κράτος Πόντου, αρμενικά εδάφη, κράτος Ιωνία, κράτος Κούρδων κοκ.).

Σε αυτή την κατεύθυνση γίνονται διεθνώς γνωστές οι μειονότητες που συνθέτουν την σημερινή πανσπερμική Τουρκία.

Ως εκ τούτο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε αυτές τις δηλώσεις. Άπαξ και δεν υπάρχει έγκριση των όποιων Μεγάλων Δυνάμεων, τέτοιου είδους δηλώσεις και επισκέψεις δεν πραγματοποιούνται.

Η Άγκυρα, όμως, που είναι πάντα διαβασμένη, απάντησε στις δηλώσεις Παυλόπουλου παραπέμποντας στην Θράκη, το μέρος εκείνο, όπου η Τουρκία προσπαθεί να αποκόψει από την Ελλάδα.

Με άλλα λόγια η Άγκυρα στο σενάριο διαμελισμού της απαντά με διαμελισμό της Ελλάδας (οι Τούρκοι μιλούν για τουρκική μειονότητα και σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου, όπως η Κως και η Ρόδος).

Το θέμα πρέπει να σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στην χώρα μας.

Στην, γεμάτη ψεύδη, ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ τονίζεται ακόμη πως «σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στην χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές».

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Γενεύη με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνάντησης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα τον Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ απάντησε στην χθεσινή επιθετική ανακοίνωση των Τούρκων κατά της Ελλάδας:

«Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος.

Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με την συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας.

Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής».

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...