• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κίνηση…καλής θελήσεως από τον Ζ.Ζάεφ προς την αντιπολίτευση για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Κίνηση…καλής θελήσεως από τον Ζ.Ζάεφ προς την αντιπολίτευση για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Τα τελευταία δύο αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για το δημοψήφισμα που αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών,

διαπραγματεύεται ο Ζόραν Ζάεφ και οι ηγέτες των κομμάτων. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων γνωστοποίησε ότι έχει κάνει ήδη αποδεκτά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης και απομένει η συμφωνία για τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος και την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Ο Ζόραν Ζάεφ υποχώρησε ήδη στα αιτήματα της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία μίας Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, η οποία θα είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, καθώς και για τη διεξαγωγή εκλογών από υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Οι -τελικές όπως όλα δείχνουν- διαπραγματεύσεις του Ζόραν Ζάεφ με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να συνεχιστούν έως αργά το βράδυ.

«Δεχθήκαμε τις νομικές αλλαγές που θα επιτρέψουν σε μία τεχνική κυβέρνηση να συνδέσει κάθε κοινοβουλευτική εκλογή. Το κάναμε αυτό ως πλειοψηφικό κυβερνών κόμμα, για να δείξουμε την αρετή μας και το πόσο σημαντική είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

(protothema)