• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • «Καυγάς» για τα μάτια του κόσμου; Έτσι εγκαινίασαν το ελληνικό Προξενείο Κοτζιάς και Τσαβούσογλου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Καυγάς» για τα μάτια του κόσμου; Έτσι εγκαινίασαν το ελληνικό Προξενείο Κοτζιάς και Τσαβούσογλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισοδιακά φέρονται να ήταν τα εγκαίνια του κτηρίου του ανακαινισμένου κτηρίου του Προξενείου της Ελλάδας στην Σμύρνη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών άφησε δημοσίως αιχμές κατά της Ελλάδας για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πραγματοποίησε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιστορικού κτiρίου Kαπετανάκη, στην προκυμαία της Σμύρνης, όπου επέστρεψε μετά από χρόνια το Προξενείο της Ελλάδας, μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών.

Σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρχαν υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από την προκυμαία της Σμύρνης, ενώ όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ ερωτήθηκε αν πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη άσκηση, δεν έδωσε απάντηση. «Ακούω φασαρία», σχολίασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε πως «φασαρία κάνουν αυτοί που δε θέλουν τις συμφωνίες».

Στην τελετή είχαν προσκληθεί ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Σμύρνης, εκπρόσωποι του Προξενικού Σώματος στη Σμύρνη.

Άραγε πως να αποκάλεσε ο ΥΠΕΞ την Σμύρνη; Izmir όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι;

Θυμηθείτε και αυτό το βίντεο:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu