Καταγγελίες ψαράδων στο Αιγαίο: «Μας έβγαλαν όπλο και μας έλεγαν ότι εδώ είναι τουρκικά μέρη»

Το νέο περιστατικό από τον «πόλεμο της τσιπούρας» περιέγραψαν οι ψαράδες από την Κάλυμνο που δέχτηκαν παρενόχληση από Τούρκους λιμενικούς.

Οι ψαράδες από την Κάλυμνο που δέχτηκαν παρενόχληση από Τούρκους λιμενικούς περιέγραψαν το περιστατικό μεταφέροντας τα λόγια των Τούρκων που τους είπαν ότι «τα μέρη αυτά είναι τούρκικα».

«Φέτος αλιεύουμε προς την Κάλυμνο. Κάθε μέρα έχουμε παρενοχλήσεις από τουρκική ακταιωρό με έντονο ύφος», περιέγραψαν οι ψαράδες, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Αναφορικά με το εάν οι άνδρες του τουρκικής ακτοφυλακής τράβηξαν όπλο, οι ψαράδες επέμειναν ότι το έκαναν πιθανότατα για εκφοβισμό.

«Προχθές τράβηξαν όπλο από τη θήκη, πιθανώς για εκφοβισμό», είπαν.
Υπενθυμίζεται ότι πηγές από το Ελληνικό Λιμενικό διέψευσαν ότι έγινε χρήση όπλου και ότι υπήρξαν πυροβολισμοί στο τελευταίο περιστατικό παρενόχλησης Ελλήνων ψαράδων από Τούρκους. Τα περιστατικά αυτά έχουν λάβει το προσωνύμιο «πόλεμος της τσιπούρας».

«Εμείς πηγαίνουμε και θα πηγαίνουμε στο σημείο, γιατί πιστεύουμε πως είναι ελληνικά (σ.σ. τα νερά), εκεί πηγαίναμε και πριν 40 χρόνια με τους πατεράδες μας και ψαρεύαμε και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα», πρόσθεσαν οι ψαράδες από την Κάλυμνο.
«Μας έλεγαν στα αγγλικά πως είναι τούρκικα τα μέρη και τούρκικα τα ψάρια», ανέφεραν.

Επέμειναν ότι οι Τούρκοι λιμενικοί έβγαλαν όπλο από τη θήκη, εξηγώντας ότι κάλεσαν το λιμεναρχείο για βοήθεια. Πρόσθεσαν μάλιστα, ότι η Τουρκία έχει ένα πολεμικό σκάφος και τρεις ακταιωρούς σε γειτονική βραχονησίδα.

Περιγράφοντας το περιστατικό με το όπλο, είπαν:

«Σκάει ξαφνικά το φουσκωτό που είναι 2-2,5 μέτρα και κουτουλάει το καΐκι, εγώ τον έσπρωξα στο στήθος, του λέω “μακριά τα χέρια σου από το καΐκι”. Αυτός μιλούσε με το κινητό, το παρατάει και τραβάει το όπλο από τη θήκη και με απειλούσε και το έδειχνε».
Καταλήγοντας, ένας από τους ψαράδες τόνισε ότι δεν το βάζει κάτω.

«Δεν το βάζω κάτω. Μπορεί η Ελλάδα να φέρει ένα πλωτό, ένα πολεμικό, να μας υποστηρίξει λίγο. Δεν είμαστε μόνο εμείς, είμαστε 15 ψαράδες Καλύμνιοι», είπε.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί