• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καστελόριζο και Rafale! Δύο θέματα που τρομάζουν τους Τούρκους: «Δεν είναι καλή είδηση αυτή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καστελόριζο και Rafale! Δύο θέματα που τρομάζουν τους Τούρκους: «Δεν είναι καλή είδηση αυτή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνικό Ιμίων στήνουν στο Καστελόριζο οι Τούρκοι την ώρα που τρέμουν τυχόν απόκτηση μαχητικών Rafale από την Ελλάδα.

Αναλυτικά ρεπορτάζ καταγράφοντας μάλιστα παρανόμως τις κινήσεις ελληνικών στρατευμάτων στο Καστελόριζο κάνουν Τούρκοι δημοσιογράφοι και μάλιστα σε κρατικά μέσα της γείτονος.

Ένα από τα κανάλια παντουρκικής εμβέλειας που ασχολήθηκε πριν από λίγο με το θέμα ήταν το TRT World, στέλνοντας επίτηδες ρεπόρτερ μερικά μόλις χιλιόμετρα μακριά από το ακριτικό Καστελόριζο.

Εκεί, μιλώντας στα αγγλικά, επιδόθηκαν σε ένα όργιο φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζουν πλάνα από τις κινήσεις ελληνικών στρατιωτών πάνω στο Καστελόριζο.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι στην πραγματικότητα στήνουν κλίμα προβοκάτσιας στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά την γνωστοποίηση πως την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, θα βρεθεί στο ακριτικό νησί.

Φόβοι μήπως η Ελληνική Π.Α. αποκτήσει Rafale

Την ίδια ώρα «μούδιασμα» επικρατεί στην γειτονική χώρα σχετικά με την ενεργοποίηση της ελληνικής πλευράς στα εξοπλιστικά μετά από μία δεκαετία αδράνειας.

Ιδιαίτερα δε οι πληροφορίες που μέρα με τη μέρα φουντώνουν όλο και περισσότερο για απόκτηση 18 γαλλικών μαχητικών Rafale κάνουν τους Τούρκους να…ανησυχούν για τις ισορροπίες στους αιθέρες.

«Δηλώσεις από ειδικό: η ελληνική αγορά μαχητικών αεροσκαφών από τη Γαλλία αλλάζει τις ισορροπίες στην περιοχή;», είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Akit.

Στο ίδιο μέσο φιλοξενείται συνέντευξη του ειδικού σε θέματα αμυντικών τεχνολογιών και αμυντικής πολιτικής ,Αρντά Μεβλούτογλου, ο οποίος και χαρακτήρισε «κακό νέο» την απόκτηση Rafale από την Ελλάδα.

Βέβαια ο Τούρκος αναλυτής, παρά την αρχική του παραδοχή, επέμεινε στο αφήγημα της δήθεν ανωτερότητας της τουρκικής Π.Α. στο Αιγαίο:

«Αν είναι αληθινή η είδηση πως η Ελλάδα θα αγοράσει αεροσκάφη τύπου Ραφάλ και αγοραστούν 18 μόνο αεροσκάφη, οι ισορροπίες δεν αλλάζουν, αλλά πάλι δεν είναι μία καλή είδηση. Επίσης για την εκπαίδευση και τις υποδομές για αυτά τα αεροσκάφη, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα. Ο εξοπλισμός όμως αυτών των αεροσκαφών με πυραύλους Μετεόρ δεν είναι καθόλου καλό για εμάς».

Το σημαντικό είναι πως η είδηση για τον εξοπλιστικό «οργασμό» στον οποίο είναι έτοιμη να επιδοθεί η Ελλάδα «παίζει» παντού στην Τουρκία, η οποία ειδικά στον αέρα υστερεί τόσο σε ποιότητα και ποικιλία αεροσκαφών όσο φυσικά και στο ανθρώπινο δυναμικό.

(φωτο:screenshot)