• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Κανείς άλλος; Μέχρι και ο Λίβανος στρέφεται κατά της Ελλάδας – «Τα πλοία των Ελλήνων παραβιάζουν την ΑΟΖ μας»

Κανείς άλλος; Μέχρι και ο Λίβανος στρέφεται κατά της Ελλάδας – «Τα πλοία των Ελλήνων παραβιάζουν την ΑΟΖ μας»

Πληθαίνει το «κλαμπ» των χωρών που στρέφονται δυναμικά πλέον κατά της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά της Ελλάδας στρέφεται η Βηρυτός στην ανατ. Μεσόγειο με το Λιβανέζο πρόεδρο, Μισέλ Αουν, να καταγγέλλει την Αθήνα για παραβίαση των χωρικών της υδάτων, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του κυπριακού σταθμού ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.

Μετά την καταγγελία που υπέβαλε στον ΟΗΕ για παραβίαση θαλασσίων ορίων τον περασμένο Απρίλιο από ελληνικό πλοίο που συνεργάζεται με το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ, ο Λιβανέζος πρόεδρος «παραπονέθηκε» και στο γενικό γραμματέα του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Ντέιβιντ Χέηλ, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Βηρυτό.

«Σε περίπτωση που ελληνικό πλοίο εισέλθει στην αποκλειστική οικονομική μας ζώνη, θα αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου.

Ζητήσαμε από τα ΗΕ να ξεκινήσει την απαραίτητη έρευνα», είπε ο Μισέλ Αουν στη συνάντηση με τον Αμερικανό αξιωματούχο.

.

Λιβυκή κυβέρνηση: «Έτοιμη η Άγκυρα να μας στείλει βοήθεια»

Η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, αν η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης το ζητήσει, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, αναφερόμενος στην ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη.

«Αν οι Λίβυοι αδελφοί μας υποβάλλουν ένα τέτοιο αίτημα, η Τουρκία είναι έτοιμη να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο», είπε ο Οκτάι, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σε ένα συνέδριο για το εμπόριο και τη συνεργασία στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα μπορεί να στείλει στρατό στην Τρίπολη, αν το ζητήσει η κυβέρνηση του Φάγιεζ αλ Σάρατζ.

Ο Οκτάι είπε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει «πιέσεις και απόπειρες εκφοβισμού» από πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΕ, λόγω των δραστηριοτήτων έρευνας υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα θα εξακολουθήσει να προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, επανέλαβε, λέγοντας ότι «όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να μας εκφοβίσει από την επιδίωξη του δίκαιου σκοπού μας».

(Με πληροφορίες από το Sigmalive – φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...