Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα… παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, και λίγο – πολύ δήλωσε ότι βασίζεται σε άλλες μεγάλες δυνάμεις «μεγάλο κύμα», αλλά όταν πάψει θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία.
«Ενώ είπε ότι με την Ελλάδα θέλουν ειρήνη, συμφιλίωση, συνεργασία, μετά ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία μόνο βασιζόμενη σε άλλες χώρες. Προέτρεψε μάλιστα ΗΠΑ και Γαλλία να μην… κακομαθαίνουν την Ελλάδα και να τη συμβουλέψουν να συνεργαστεί με την Τουρκία» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.
Απόσπασμα των δηλώσεων του Τούρκου αξιωματούχου
«Τα αντίθετα βήματα δεν θα μείνουν αναπάντητα από την Τουρκία. Δίνουμε απάντηση σε αυτά. Η Τουρκία δεν παραμένει δίχως αντίδραση. Δηλαδή όταν παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, τον εναέριό μας χώρο, όταν υπάρχουν ισχυρισμοί και κατηγορίες εναντίον μας. Όταν υπάρχουν παραβιάσεις συνόρων, όταν υπάρχει προπαγάνδα και ενέργειες κατά της Τουρκίας τότε η Τουρκία δεν παραμένει αδρανής. Στο τέλος δεν κερδίζει από αυτό η Ελλάδα.
Αν η Ελλάδα έχει υιοθετήσει την πολιτική ‘υπέρβασης’ εναντίον της Τουρκίας πάνω σε ένα άλλο ‘μεγάλο κύμα’, να γνωρίζει ότι αυτό το μεγάλο κύμα δεν συνεχίζει για πάντα. Τα κύματα έρχονται και φεύγουν. Τι θα κάνεις αν το κύμα αυτό πάει πίσω ή όταν δεν υπάρχει κύμα; Τι θα κάνεις όταν βρεθείς αντιμέτωπη με την Τουρκία; Δεν χρειάζεται όλο αυτό, αυτό λέμε πάντα»
(Skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ξέρατε; Αυτό είναι το πραγματικό μέγεθος της Γροιλανδίας που θέλει ο Τραμπ, vid
- Υπουργείο Υποδομών: ΕΔΕ και ειδική επιτροπή για το ζήτημα στο FIR Αθηνών με απόφαση Χρ. Δήμα
- Γερμανία: Με διάλυση απειλείται ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βρανδεμβούργο
- Critics Choice Awards 2026: Η Τσέλσι Χάντλερ τίμησε την εμβληματική Νταϊάν Κίτον με το χαρακτηριστικό της στιλ
- Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων – Σε «Red Code» πέντε Περιφέρειες
- Κυρανάκης: Το 2025 καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων από κάθε άλλη χρονιά
- Η Ρωσία προειδοποιεί τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα
- Απίθανο βίντεο: Η Fatima από το Πακιστάν είναι η γυναίκα που κάνει τα περισσότερα split σε ένα λεπτό
- Είδηση που επιβεβαιώνει μία πικρή αλήθεια για ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο! Τι συνέβη στη Γαλλία
- Παπασταύρου: «Κανείς δε θα χύσει δάκρυα για τον Μαδούρο εκτός από τους συμπαθούντες του καθεστώτος του…»









