«Ηθικόν ακμαιότατον» από τους Μητρετώδη και Κούκλατζη

Ποιο το μήνυμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών από τις φυλακές της Ανδριανούπολης.

«Ηθικόν ακμαιότατον», είναι το κύριο μήνυμα που μεταφέρουν μέσω του Νίκου Βούτση οι κρατούμενοι, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι και έχουν συμπληρώσει πάνω από δύο μήνες στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, λίγη ώρα αφού ολοκλήρωσε την συνάντησή του με τους δύο Έλληνες στρατιώτες:

«Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν.

Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ.

Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων».