Στο λιμάνι της Λάρνακας ελλιμενίστηκε από τις 8 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η φρεγάτα του ιταλικού Ναυτικού Virginio Fasan,
η οποία πραγματοποιεί επιχειρήσεις περιπολίας στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και για διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της Ιταλίας. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής πρεσβείας στη Λευκωσία, η φρεγάτα πραγματοποίησε κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ναυτικό της Κύπρου.
Στην ανακοίνωση της Ιταλικής Πρεσβείας αναφέρεται πως η παρουσία της φρεγάτας Virginio Fasan στην Κύπρο αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων “ναυτικής διπλωματίας” που διεξάγει το ιταλικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας και του διαλόγου με τις χώρες της περιοχής, με τις οποίες η Ιταλία έχει σημαντικές πολιτικές, διπλωματικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις. Η επίσκεψη της φρεγάτας αυτής είναι η τελευταία ιταλικού πλοίου στην Κύπρο, έπειτα από μια σειρά επισκέψεων ιταλικών πλοίων σε κυπριακά λιμάνια τους τελευταίους λίγους μήνες, προστίθεται.
Η φρεγάτα Virginio Fasan, υπό τον κυβερνήτη Ντανιέλε Βαϊλάτι, εντάχθηκε στο ιταλικό Ναυτικό το 2013 και αυτή τη στιγμή υπηρετεί στη βάση του ιταλικού Ναυτικού στη Λα Σπέτσια.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ινδονησία: Ο τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες σε Μπαλί και Φλόρες έφθασε τους 19 νεκρούς
- Στα ύψη η βία ανηλίκων: Συνελήφθησαν τρία άτομα για επίθεση σε 17χρονο σε σχολείο
- Μέσω του gov.gr μπορούν να συνυπογράφουν έγγραφα νομικά πρόσωπα και πολίτες
- “Αναστηλώνοντας τα Μνημεία της Ακρόπολης” – Νέος εκπαιδευτικός ιστότοπος της ΥΣΜΑ
- Η Ντόχα θα φιλοξενήσει έκτακτη αραβοϊσλαμική σύνοδο κορυφής για την ισραηλινή επίθεση
- Περίπου 1.000.000 Έλληνες ενήλικοι ζουν με την ημικρανία
- Θεσσαλονίκη: Έλλειμμα άνω των 700.000 ευρώ στα ταμεία της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε η αυτοκτονία υπαστυνόμου
- Άνθρωποι του Τραμπ συναντήθηκαν με τον Λουκασένκο της Λευκορωσίας, video
- Κοντογεώργης για Chevron: Σημαντική εξέλιξη για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας
- Απόφις: Ο αστεροειδής με το όνομα του αιγυπτιακού θεού του χάους, θα πλησιάσει την Γη το 2029 (vid, photo)
Κύρια Θέματα

















