• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ήρθε η ώρα της Ντροπής: Θα…. εκπαιδεύσουμε τον στρατό των Σκοπίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήρθε η ώρα της Ντροπής: Θα…. εκπαιδεύσουμε τον στρατό των Σκοπίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως είχε προγραμματιστεί, ξεκινάει η εκπαίδευση του στρατού της γείτονος από τη χώρα μας.


Η εν λόγω εκπαίδευση, όπως σας είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο μας, προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών και απλά είναι κάτι που αναγκαστικά πρέπει να συνεχίσει και ο νέος πρωθυπουργός της χώρας μας, Κ.Μητσοτάκης, στα πλαίσια του σεβασμού της κατάπτυστης αυτής Συμφωνίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 17 της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα δύο μέρη «θα ενισχύσουν και θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της Άμυνας, μέσω μεταξύ άλλων, συχνών εκατέρωθεν επισκέψεων και επαφών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεών τους, την κατάλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας και οικοδόμησης ικανοτήτων, τη συνεργασία στους τομείς της παραγωγής, ενημέρωσης και κοινών στρατιωτικών ασκήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση προσωπικού την οποία τα μέρη θα μπορούσαν να παράσχουν το ένα στο άλλο».

Ωστόσο, όπως καταλαβαίνετε στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο εμείς μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Τα Σκόπια θυμίζουμε πως έχουν μόλις 9.000 στρατιώτες και ελάχιστο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Επίσης, σας θυμίζουμε, πως η εθνική αεράμυνα των Σκοπίων, μετά τις υπογραφές Τσίπρα-Ζαεφ, βρίσκεται στα χέρια της χώρας μας. Έτσι, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα αναλάβει εξολοκλήρου τον έλεγχο του εναέριου χώρου της γείτονος.

Όπως έχει συμφωνηθεί μάλιστα, ελληνικές αµυντικές βιοµηχανίες, πρόκειται να αναλάβουν και…την παροχή αµυντικού υλικού στο Σκοπιανό στρατό.

Θυμηθείτε το ρεπορτάζ του ΣΤΑΡ:

(φώτο: Eurokinissi)