Ημερομηνία-ΚΛΕΙΔΙ: 23η Ιουνίου- Τι ετοιμάζεται; Πρέπει να το γνωρίζετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα τα σενάρια είναι στο «τραπέζι»...

Σε καιρό πολιτικής αστάθειας για τη χώρα μας, ο «σουλτάνος» εκμεταλλεύεται τους πάντες και τα πάντα.

Το τελευταίο 24ωρο, σημειώθηκαν 99 παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, ενώ ταυτόχρονα, Αθήνα, Λευκωσία αλλά και Ουάσινγκτον φοβούνται για…θερμό επεισόδιο.

Οι ανησυχίες αυτές κορυφώνονται, τώρα που οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας βρίσκονται στην κρισιμότερη-ίσως- καμπή στην ιστορία.

Οι ΗΠΑ, έχουν κατ επανάληψη χαρακτηρίσει παράνομες τις ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παρά τις απειλές και τις προειδοποιήσεις, η Άγκυρα ωστόσο, απαντά με ανακοίνωση για την αποστολή δεύτερου γεωτρύπανου στην Κυπριακή ΑΟΖ. Πληροφορίες θέλουν ακόμη και να κάνει σκέψεις περί εισβολής στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του Καστελόριζου!

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στις τουρκικές απειλές και στον φόβο θερμού επεισοδίου στο συνέδριο του Foreign Policy. Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα και τις αμφισβητήσεις που προβάλλει η Άγκυρα απέναντι στην ελληνική κυριαρχία, καθώς και για την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η 23η Ιουνίου θα είναι σύμφωνα με πολλούς ημερομηνία-σταθμός αφού τότε γίνονται και οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Στις αρχικές εκλογές, να θυμίσουμε πως ο «εκλεκτός» του «σουλτάνου» είχε χάσει την Πόλη, αφού νικητής ήταν ο Ιμάμογλου.

Αν χάσει και τις επαναληπτικές πως θα αντιδράσει; Θα προσπαθήσει μήπως να εξωτερικεύσει την ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας του και να…ενώσει τους Τούρκους κάνοντας ακόμη και ένα θερμό επεισόδιο με την πολιτικά «ακυβέρνητη» Ελλάδα;

Όπως προείπαμε, όλα είναι στο τραπέζι και εμείς απλώς ευχόμαστε να μη συμβεί τίποτε από όλα αυτά, εν όψει των Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου στη χώρα μας.


(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...