• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Η «βόμβα» έπεσε: Συνεκμετάλλευση Αιγαίου και Κύπρου – «Καζάν-καζάν» μόλις τα βρουν με Σκόπια και Αλβανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «βόμβα» έπεσε: Συνεκμετάλλευση Αιγαίου και Κύπρου – «Καζάν-καζάν» μόλις τα βρουν με Σκόπια και Αλβανία (ΒΙΝΤΕΟ)

 «Πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία. Όπως σε κάθε ζήτημα, και στο Αιγαίο και στην Κύπρο η προτίμησή μας είναι το «καζαν-καζαν».

Αυτά είπε χθες, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε έξαρση και όλοι έρχονται για να πάρουν απ’ό μία Ελλάδα που, υπό την παρούσα κυβέρνηση, δείχνει αρκετά διαλλακτική.

Τι σημαίνει εν προκειμένω το «καζάν-καζάν» στο Αιγαίο;

Είναι το γνωστό win-win. Και μπορεί να «ξέχασε» να το μεταφράσει η κρατική τηλεόραση, αλλά ουσιαστικά ο σουλτάνος είπε «Ή θα πάρουμε κι εμείς μερίδιο σ΄ ότι βρείτε στο Αιγαίο, ή δεν θα πάρει κανείς».

Ναι, η περίφημη νατοϊκής απόχρωσης συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είναι εδώ και μόλις ξεμπερδέψουν με τα Σκόπια και την Αλβανία, ακολουθούν διαπραγματεύσεις και για το Αιγαίο.

Ο Ερντογάν μας το θύμισε!

Υπενθυμίζεται πως win-win στο μάνατζμεντ είναι ένας μακροπρόθεσμος παράγοντας επιτυχίας για μια επιχείρηση, προκειμένου στις διαπραγματεύσεις στις οποίες κερδίζουν και οι δυο πλευρές.

Η κατάσταση όπου και οι δύο πλευρές κερδίζουν, είναι η πλέον ελκυστική. Παρέχει και στους δύο μερίδιο στην εκτέλεση της συμφωνίας.

Μόνο που εν προκειμένω, μιλάμε για το ελληνικό Αρχιπέλαγος και την Κύπρο, με τον Ερντογάν να αποκλείει σε όλους τους τόνους την κοινή οριοθέτηση ΑΟΖ (θυμηθείτε ΕΔΩ τι είναι ΑΟΖ και πως θα μπορούσαν Ελλάδα και Κύπρος να πετάξουν έξω την Τουρκία).

Τα σχόλια δικά σας!

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu