• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Τουρκία πέφτει εκ των… έσω: «Επανάσταση» στην Κωνσταντινούπολη φέρνει ανατροπές – Έτοιμοι όλοι για «γεγονότα» σε Αιγαίο, Κύπρο και Ευφράτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία πέφτει εκ των… έσω: «Επανάσταση» στην Κωνσταντινούπολη φέρνει ανατροπές – Έτοιμοι όλοι για «γεγονότα» σε Αιγαίο, Κύπρο και Ευφράτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμός με την Τουρκία, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των προκλήσεων κατά του Ελληνισμού.
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει να στηρίζει όχι την Ελλάδα, αλλά τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι ο πιο συνεργάσιμος από όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα, σε σχέση με την προώθηση των διεθνιστικών σχεδίων στην χώρα μας.

Αντίθετα η Τουρκία λοξοκοιτάει εδώ και καιρό προς Ρωσία.

Βέβαια, η όποια στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο είναι στα λόγια και σε πωλήσεις εξοπλισμών, προκειμένου να πουλήσουν «πραμάτεια» στην χώρα μας, κατά την πάγια τακτική τους με πρόσχημα τον «τουρκικό μπαμπούλα».

Άλλωστε, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, φέρεται να υποσχέθηκε στον Α.Τσίπρα, την αποστολή γαλλικών φρεγάτων στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα, με πρόσχημα, την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας,

Μαζί με όλα αυτά ετοιμάζεται και… «λύση» στο Κυπριακό χάριν της ειρήνης, όπως σας έχουμε ενημερώσει.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Γιουνκέρ δήλωσε πως «είναι Κύπριος», ενώ ο
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση (ή αλλιώς η Νέα Τάξη) στέκεται ενωμένη πίσω από την Κύπρο».

Αναφορικά με την Τουρκία οι Ευρωπαίοι ελπίζουν σε αλλαγή πολιτικών δεδομένων και δείχνουν να προτιμούν τον έκπτωτο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, ελληνικής καταγωγής, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο ίδιος, μιλώντας χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε πως θα διεξαγάγει μια «επανάσταση» για την δημοκρατία κερδίζοντας τις νέες δημοτικές εκλογές μετά την αμφιλεγόμενη ακύρωση της πρώτης ψηφοφορίας.

«Αυτό που κάνουμε είναι να διεξάγουμε μια μάχη για τη δημοκρατία, μια κινητοποίηση για την δημοκρατία. Αυτό θα μεταφρασθεί σε μια επανάσταση μόλις θα έχουμε φθάσει στο τέλος», σημείωσε ο Ιμάμογλου, ο οποίος ανήκει στην αντιπολίτευση της Τουρκίας και προορίζεται για αυριανός Πρόεδρος της χώρας στην θέση του Ερντογάν, με την προϋπόθεση φυσικά να επαναφέρει την Τουρκία στην αγκαλιά της Δύσης (ΝΑΤΟ-ΕΕ).

Ως εκ τούτου, οι τουρκικές εκλογικές αρχές ακύρωσαν την Δευτέρα τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες είχε κερδίσει ο Ιμάμογλου, έπειτα από προσφυγές του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο κατήγγειλε «μαζικές παρατυπίες».

Ο Ερντογάν προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να κρατήσει ισχυρή την επιρροή του κόμματός του σε όλα τα μήκη και πλάτη της Τουρκίας.

Προκαλεί, με οθωμανικές κορώνες που κρατούν την κοινή γνώμη απασχολημένη, σε Αιγαίο και Κύπρο, ενώ έχει ανοιχτό και το μέτωπο κατά των Κούρδων στην ΝΑ Τουρκία αλλά και στην Βόρεια Συρία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Πρακτορείο Anadolu, ενημέρωσε για επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, προκειμένου να εξαλείψει «την παρουσία των κουρδικών δυνάμεων που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας».

Τα μέτωπα πολλά όπως και τα λόγια του Ερντογάν και μένει να δούμε αν θα αντέξει και κατά πόσο η όποια κρίση σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο μπορεί να μείνει ελεγχόμενη ή αν η πολιτική διαμάχη της Κωνσταντινούπολης τελειώσει … ανώμαλα.

φωτο: PEXELS

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •