Η Τουρκία επιστρέφει με νέες προκλήσεις στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο μέσα από τις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης επαναφέρουν οι Τούρκοι.

Η Άγκυρα έξέδωσε σήμερα νέα NAVTEX για επιχείρηση έρευνας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Οινουσσών.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για την ίδια περιοχή μέσα σε λίγες ημέρες. Η προηγούμενη είχε βγει ενώ ήταν σε εξέλιξη το Σάββατο η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του 22χρονου που αγνοείτο μετά την ανατροπή του σκάφους του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 η Αθήνα απάντησε στην τουρκική πρόκληση χαρακτηρίζοντας παράνομη την τουρκική αναγγελία.

Έβγαλαν ΝΟΤΑΜ και NAVTEX ενώ ο Μητροπολίτης Χίου λειτουργούσε στη νήσο Παναγιά

Oι τουρκικές προκλήσεις στο ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται παρά την κυβερνητική προσπάθεια να δώσει ένα στίγμα αλλαγής σελίδας στις διμερείς σχέσεις μετά και την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας.

Συγκεκριμένα, ΝΟΤΑΜ και NAVTEX στην περιοχή έβγαλαν οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις ενώ ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος λειτουργούσε στις 18 Αυγούστου στο νησάκι Παναγιά που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες!

Επρόκειτο για την καθιερωθείσα Ιερά Πανήγυρη του Προσκυνήματος της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγιά Οινουσσών.

Των θρησκευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Μάρκος, ενώ παρέστη ακόμη ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ ταξίαρχος Π. Κιμουρτζής, ο Δήμαρχος Οινουσσών καπ. Στέφανος Βογιατζής, οι επικεφαλής και τα συμβούλια των οινουσσιακών φορέων και Ιδρυμάτων και πλήθος πιστών, που ταξίδευσαν με το ειδικά ναυλωμένο από τον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών» πλοίο, για να εκπληρώσουν και φέτος το τάμα τους στην Παναγιά.

(protothema)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...