• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Τουρκία διαλύεται: Ο Ερντογάν θυμήθηκε την Πρέβεζα – Προπαγανδιστικό ΒΙΝΤΕΟ της Άγκυρας

Η Τουρκία διαλύεται: Ο Ερντογάν θυμήθηκε την Πρέβεζα – Προπαγανδιστικό ΒΙΝΤΕΟ της Άγκυρας

Χαμένα τα έχει ο Ερντογάν που έπλεξε το εγκώμιο του… τουρκικού Ναυτικού.

Θυμήθηκε τον Μεσαίωνα και ανέφερε πως η νίκη των Οθωμανών στην Ναυμαχία της Πρέβεζας, έκανε την Μεσόγειο «τουρκική λίμνη».

Στην Τουρκία, η Ημέρα του Ναυτικού εορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου επ’ αφορμής και της επετείου από τη Ναυμαχία της Πρέβεζας μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Ιερού Συνασπισμού που συστάθηκε από τον Πάπα Παύλο Γ’. Νικητής στη Ναυμαχία αναδείχθηκε ο οθωμανικός στόλος.

Ο Ερντογάν, σε μήνυμά του λοιπόν για την επέτειο από την Ναυμαχία της Πρέβεζας, τόνισε:

«Το 1538 με τη νίκη στη Ναυμαχία της Πρέβεζας που πέτυχαν οι ναύτες μας υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά, η Μεσόγειος Θάλασσα έγινε τουρκική λίμνη, ο στρατός μας μετέφερε την επιτυχία των χερσαίων επιχειρήσεων στις θάλασσες και απέδειξε τη δύναμη του Ναυτικού μας σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει ο Ερντογάν στο μήνυμά του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος στάθηκε επίσης στον ρόλο του Ναυτικού στην υπεράσπιση της χώρας από τις «απειλές που έρχονται από τη θάλασσα», εννοώντας κυρίως, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Πρόσθεσε:

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι το Ναυτικό μας θα ανταποκριθεί σε όλες τις αποστολές του στο μέλλον όπως το έκανε στο παρελθόν» χάρη στις «μονάδες, τον εξοπλισμό, την πειθαρχία και το εξειδικευμένο προσωπικό του» σημειώνει ο Ερντογάν.

Να θυμίσουμε στον κ. Ερντογάν πως το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι ένα από τα δύο αήττητα στον κόσμο.

Ωστόσο, κατά τα φαινόμενα, οι βερμπαλιστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου δείχνουν πως έχει «χάσει» την μπάλα και η Τουρκία περισσότερο μοιάζει με χώρα που βρίσκεται προς της διάλυσης παρά με «μεσογειακή υπερδύναμη».

ΦΩΤΟ eurokinissi