• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η περίεργη αναφορά Ερντογάν για «κρατική τρομοκρατία» στη Θράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η περίεργη αναφορά Ερντογάν για «κρατική τρομοκρατία» στη Θράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημιουργούν κλίμα οι Τούρκοι στην Θράκη με κάθε τρόπο.

Σαφείς αναφορές σε τουρκικά Fake News περί δήθεν αποστολής δυνάμεων καταστολής κατά μουσουλμανικών πληθυσμών στην Θράκη έκανε ο Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια χθεσινής ομιλίας που εκφώνησε σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη της Ριζούντας, ο «σουλτάνος» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη «κρατική τρομοκρατία» που βιώνουν από την ελληνική πολιτεία η «τουρκική» -όπως την αποκαλεί μειονότητα.

«Η προσδοκία μας από την Ελλάδα είναι να δρα όχι με υποδαύλιση από κάποιους, αλλά με κοινή λογική και να θέσει ένα τέρμα στις πρακτικές που προσομοιάζουν σε κρατική τρομοκρατία ιδιαίτερα αυτές ενάντια στους αδερφούς μας στη δυτική Θράκη. Δείτε τα τζάμια μας στη δυτική Θράκη δέχονται επιθέσεις, τα σχολεία μας δέχονται επιθέσεις».

Ο Ερντογάν προφανώς και επικαλείται τα άκρως προκλητικά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου τις τελευταίες μέρες τα οποία γράφουν:

«Πρόκληση από την Ελλάδα στη Δυτική Θράκη. Έστειλαν στρατό σε τουρκικό χωριό».

Οι Τούρκοι αρθρογράφοι «ανακάλυψαν» δήθεν αποστολή Ελλήνων κομάντος κατά της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, παρουσιάζοντας στα πρωτοσέλιδά τους την παρακάτω εικόνα:

Αναφορά στο “Oruc Reis”

Ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ίδια ομιλία τόνισε πως η χώρα του δεν θα υποχωρήσει μπροστά στις προκλήσεις ή τις απειλές κυρώσεων για την Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν θα υποκύψουμε στην κλοπή της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών».

Η Τουρκία είναι πλήρως επικεντρωμένη στην προστασία των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο, ανέφερε, επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχετικά με την ενεργειακή εκμετάλλευση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία δικαιολογείται πλήρως βάσει τόσο του διεθνούς δικαίου της θάλασσας όσο και των υφιστάμενων συνθηκών.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της «χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα», ανέφερε.

«Δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση του πλοίου μας» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του έως την 23η Αυγούστου.

Όπως δήλωσε, η μοναδική λύση είναι μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.

(φωτο:photo screenshot)