τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας στην ομιλία του σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ της ΝΔ στην Κοζάνη.
Ο κ Δένδιας ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με επεισόδια όπως αυτό που έγινε στην Κάσο, πρόσφατα με την παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους βόρεια της Κρήτης αλλά κι από την στάση της Τουρκίας στο θέμα των περιβαλλοντικών πάρκων στο Αιγαίο».
Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει απειλές», καθώς «δεν υπάρχει άλλη χώρα στο κόσμο που να απειλείται με casus belli εάν κάνει χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων της με την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια».
Δήλωσε ότι η Ελλάδα από την πλευρά της «τείνει χέρι φιλίας και δεν διεκδικεί το παραμικρό από οιονδήποτε, αλλά να είμαστε ξεκαθαρισμένοι δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τίποτα».
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «μεταρρυθμίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις με ένα σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» κι ανέφερε τις νέες φρεγάτες, τα αεροσκάφη Rafale και τα F-35. Διαβεβαίωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ελληνική επικράτεια θα θωρακιστεί απολύτως από αέρα και θάλασσα στο πλαίσιο υλοποίησης ενός συνολικού αντιπυραυλικού και αντιαεροπορικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Αλλάζουμε το δόγμα προκειμένου να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις» κατέληξε.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θέματα των φυσικών καταστροφών τονίζοντας την ενεργή παρουσία και συμβολή των ενόπλων δυνάμεων στην ανακούφιση των πολιτών σε κάθε έκτακτη ανάγκη.
«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση» δήλωσε ο κ. Δενδιας κι ανέφερε ότι «είμαστε παρόντες στην Σαντορίνη όπως κάναμε παλιότερα και στην Θεσσαλία με τις καταστροφικές πλημμύρες».
Μιλώντας για την δυτική Μακεδονία εξέφρασε τον σεβασμό του στην προσπάθεια που κάνει η περιοχή στο πλαίσιο της Μετάβασης να αλλάξει το παραγωγικό και οικονομικό της μοντέλο. «Από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω αυτή την προσπάθεια που γίνεται στο τόπο σας» κατέληξε.
ΑΠΕΜΠΕ,του Σπ. Κουταβά – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χανιά: Για 27η χρονιά το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης θα πραγματοποιήσει Εκπαιδευτικά Προγράμματα
- Δημόσια εμφάνιση του Τραμπ με αλεξίσφαιρο τζαμάκι – Ανησυχία στις ΗΠΑ, video
- Ένοχος ο Μπολσονάρου: Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 27 ετών για απόπειρα πραξικοπήματος
- “Καλοκαιρινός” και σήμερα ο καιρός: Ζέστη με 35άρια, μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικές βροχές
- O άντρας με την τρομακτική μάσκα έγινε viral σε αυτοκινητόδρομο της Κίνας, vid
- Βραζιλία για την καταδίκη του δεξιού Μπολσονάρου: «Δεν θα μας φοβίσουν οι απειλές των ΗΠΑ»
- Κάλεσμα «διεθνούς συνεργασίας για την τεχνητή νοημοσύνη» από την Κίνα
- Χανιά και Ρέθυμνο: Έκπτωση 50% στις τιμές των εισιτηρίων στους εκπαιδευτικούς της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης
- Όλοι ετοιμάζονται! Ρωσία και Λευκορωσία ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις – ΒΙΝΤΕΟ
- Σοβαρό τροχαίο στον Στάλο Χανίων: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας και τραυματίστηκε ένας άνδρας
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΧΑΝΙΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΤΕΛ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

ΤΡΕΝΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

GOV.GR

ΑΚΡΟΠΟΛΗ
