ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς, έχει υπογράψει συμβόλαια που αφορούν σε αναβάθμιση συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων με εκτιμώμενο κόστος 240 εκατομμυρίων ευρώ.
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρεται πως λόγω του ευαίσθητου του ζητήματος που άπτεται θεμάτων εθνικής ασφάλειας, δεν υπάρχει πρόθεση για περαιτέρω λεπτομέρειες επί του παρόντος.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη γαλλική «La Tribune» η Κύπρος υπέγραψε συμβόλαια με την ευρωπαϊκή εταιρεία MBDA για προμήθεια πυραύλων Mistral και Exocet με εκτιμώμενο κόστος 240 εκατομμύρια ευρώ.
Η Λευκωσία είναι επίσης, σε διαπραγμάτευση με την γαλλική εταιρεία Kership, για την αγορά δύο σκαφών ανοικτής θαλάσσης κόστους 75 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα το κυπριακό ναυτικό απέκτησε ακόμα ένα σκάφος που ναυπηγήθηκε στο Ισραήλ.
Η αμυντική και στρατιωτική συνεργασία της Κύπρου με τη Γαλλία συνεχίζεται και ετοιμάζεται επίσης και η ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης για να υποδεχθεί σκάφη του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο