Η κρίσιμη φάση για την Μακεδονία – Τι φοβάται η διεθνής τάξη πραγμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή την περίοδο τα Σκόπια και η Αθήνα βρίσκονται στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής!

 

Το δημοψήφισμα που θα κρίνει την συμφωνία των Πρεσπών είναι προ των πυλών.

Χθες όλοι ακούσαμε τον διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε. Μάθιου Νίμιτς να  ζητά επικράτηση του «ναι» εδώ και τώρα.

Ο ίδιος υποδέχεται πλήθος προσωπικοτήτων που επιθυμούν με τη φυσική τους παρουσία να πριμοδοτήσουν την επικράτηση του “ναι” και σε επόμενη φάση την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, μαζί με τους μπροστάρηδες υπαλλήλους της παγκοσμιοποίησης, βρίσκονται από χθες το βράδυ στα Σκόπια, όπου θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, με τον οποίο θα παραχωρήσουν σήμερα και κοινή συνέντευξη Τύπου.

Για τα μάτια του κόσμου θα περάσει και από την Αθήνα, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και μάλλον θα τον συγχαρεί εκ νέου για την «φανταστική» δουλειά παράδοσης του ονόματος.

Αναμφίβολα, το κύμα επισκέψεων δυτικών αξιωματούχων στα Σκόπια (η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ φτάνει την Παρασκευή) ενισχύει το ηγετικό προφίλ του σκοπιανού πρωθυπουργού, δίνει κύρος στην πολιτική του και επιχειρεί να δελεάσει πολιτικά τους Σκοπιανούς, ώστε να πουν «ναι» σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Ελλάδα, την έχουν σίγουρη, μιας και η κυβέρνηση μας έχει αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι χωρίς δημοψήφισμα.

Ο Νίμιτς είπε χθες:

««Εάν δεν εγκριθεί, δεν διαβλέπω άλλη λύση βραχυπρόθεσμα […] Χρειάστηκαν 25 χρόνια για να πετύχουμε αυτήν την λύση και ενδέχεται να απαιτηθούν άλλα 25 εάν απορριφθεί. Δεν ξέρετε που θα είναι η ΕΕ και αν θα θέλει τότε να βάλει κι άλλα μέλη στους κόλπους της. Δεν ξέρετε πως θα είναι το ΝΑΤΟ. Δεν ξέρετε τι θα συμβεί στην Ελλάδα με τις αλλαγές στις κυβερνήσεις. Δεν ξέρετε τι θα συμβεί σε όλη την περιοχή και στο Ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και πως θα επηρεάσει αυτό τις διαπραγματεύσεις. Η ιδέα της μακροχρόνιας καθυστέρησης είναι πολύ επίφοβη».

Άρα οι παγκοσμιοποιητές της διεθνούς τάξης πραγμάτων (Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ, ΕΕ) φοβούνται πως ενδεχόμενη απόρριψη της συμφωνίας από τους Σκοπιανούς θα καθυστερήσει τα σχέδιά τους για την Μακεδονία, ειδικά αν η κυβέρνηση στην Ελλάδα αλλάξει και χαθεί ο, εκ των πραγμάτων, κορυφαίος «σύμμαχος» τους σε σχέση με το Σκοπιανό, Αλέξης Τσίπρας.

Φοβούνται αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης στην Ελλάδα!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu