Η Γερμανία «χαρίζει» στην Τουρκία την Ζάκυνθο

Γερμανική τουριστική εταιρεία έχει καταχωρήσει διαφημιστική καμπάνια για την Τουρκία,

έχοντας ως κύρια φωτογραφία την παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου η διαφημιστική καμπάνια της γερμανικής τουριστικής εταιρείας Aldi Reisen. Κι αυτό, διότι στα παρεχόμενα ταξιδιωτικά πακέτα η παραλία «Ναυάγιο» τοποθετείται στην… Τουρκία και όχι στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο γερμανικός όμιλος έχει καταχωρήσει ταξιδιωτικό πακέτο για την Τουρκία, έχοντας όμως, ως κύρια φωτογραφία τη δημοφιλή παραλία της Ζακύνθου.

Ο βουλευτής του νησιού, ο οποίος έχει εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία, Διονύσιος Ακτύπης, έχει ήδη αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση της γερμανικής εταιρείας, εκφράζοντας την επίσημη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

«Προσφάτως διαπίστωσα ότι στην προσπάθειά σας να προωθήσετε ένα πακέτο διακοπών στην Τουρκία με τον τίτλο “Τουρκία μπλε ταξίδι”, η ομάδα των ειδικών σας λανθασμένα χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από την εξαιρετικά διάσημη παραλία Ναυάγιο, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Ζακύνθου» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Και πρόσθεσε: «Θεωρώ δεδομένο, ότι θα προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να διορθωθεί το λυπηρό αυτό λάθος.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να υπάρξει από πλευράς σας επίσημη ανακοίνωση στην οποία θα διευκρινίζετε ότι η παραλία Ναυάγιο στην πραγματικότητα βρίσκεται στo ελληνικό νησί της Ζακύνθου και όχι στην Τουρκία. Πιστεύω ότι είμαι επαρκώς σαφής. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •