Η Ελλάδα χάνει συμμάχους: Τι συνέβη στην Λιβύη (Ανανέωση)

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, όλοι εκτός από τον Στρατηγό Χάφταρ έχουν υπογράψει να γίνει κατάπαυση του πυρός. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Οι αντίπαλες πλευρές αλλάζουν συνεχώς τις θέσεις τους, οπότε μένει να δούμε την τελική συμφωνία.

Ακολουθεί η προηγούμενη ενημέρωση

Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη χώρα που ανήκει στο δυτικό στρατόπεδο.

Αν και είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην πράξη είναι μόνη της απέναντι στην Τουρκία. Ο μόνος σύμμαχος που είχαμε ήταν ο Λίβυος Στρατηγός Χάφταρ, αλλά πλέον ίσως χάθηκε και αυτός.

Υπενθύμιση: Ο Χάφταρ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης. Ο φιλότουρκος ηγέτης Σάρατζ από την άλλη, ελέγχει ένα πολύ μικρό μέρος της Λιβύης, αλλά είναι ο Διεθνώς αναγνωρισμένος ηγέτης. Η Τουρκία υπέγραψε ένα Μνημόνιο Κατανόησης με τον Σάρατζ, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να κάνει έρευνες για Φυσικό Αέριο, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, αφού υποτίθεται ότι τα τουρκικά χωρικά ύδατα ενώνονται με αυτά της Λιβύης.Επίσης προβλέπει και την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη.

Ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Φάγεζ Σαράτζ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ενώ αρχικά είχε ειπωθεί ότι Σάρατζ και Χάφταρ θα συναντηθούν.

Σημείωση: Μέχρι χθές, ο Χάφταρ δήλωνε ότι θα ξηλώσει το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης.Αυτό αν γίνει, η Ελλάδα θα έχει άμεσο συμφέρον.Η αναδίπλωση του Σάρατζ, αφήνει κάποια περιθώρια “ελπίδας” ανοιχτά.

Photo:pexels