«Η αλήθεια πονάει»: Ο «εξαφανισμένος» Ερντογάν, η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα!

Ο Ερντογάν ακύρωσε πολλές ομιλίες.

Επίσημα δεν υπήρξε αιτιολόγηση. Φήμες λένε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, πάσχει από κάποια ασθένεια. Σε συνεδρίαση του κόμματός του, πάντως μίλησε.

Είπε μεταξύ άλλων, ότι θα κάνει γεωτρήσεις στην Μεσόγειο και ότι φυσικά θα παραλάβει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400. Κίνηση που εξόργισε τους Αμερικανούς. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

«Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο», είπε αλλά αυτό που δεν είπε, είναι ότι το ψευδοκράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα. Η Ελλάδα παραμένει σιωπηλή από πράξεις.

Ο Ερντογάν, αναφέρθηκε και στο θέμα των γεωτρήσεων: «Έχουμε τέσσερα πλοία ερευνών και γεωτρήσεων. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Θα προχωρήσουμε στις γεωτρήσεις, ενώ το Ναυτικό μας θα παρέχει ασφάλεια σε αυτές τις περιοχές».

Παρακάτω είπε ότι η Τουρκία έχει αγοράσει τους S-400 και ότι για το θέμα που προέκυψε με την άρνηση των ΗΠΑ να παραδώσουν στην Τουρκία τα F-35, θα συζητηθεί με τον Τραμπ.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι: Ελλάδα και Τουρκία, έχουν αγοράσει και αμερικανικό αλλά και ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό. «Είναι πολλά τα λεφτά»!

Η διαφορά με προηγούμενες εποχές: Όταν στο τιμόνι των ΗΠΑ βρισκόταν ο Ομπάμα, υπήρχαν τεράστιες διαφορές με την Ρωσία του Πούτιν. Τώρα στην ηγεσία βρίσκεται ο Δεξιός Τραμπ. Οπότε για ποιο λόγο φαίνεται ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ τους; Για τα «μάτια του κόσμου»;

Μήπως οι δύο υπερδυνάμεις χρησιμοποιούν την Τουρκία, ώστε να κρατάνε τον κόσμο σε επαγρύπνηση;

Το μέλλον θα δείξει!

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...