• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γκρίζοι Λύκοι εναντίον Ελληνοκυπρίων στο οδόφραγμα της Δερύνειας – Φόβοι για επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Γκρίζοι Λύκοι εναντίον Ελληνοκυπρίων στο οδόφραγμα της Δερύνειας – Φόβοι για επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τούρκοι φύγετε από το νησί μας», φωνάζουν οι Έλληνες.

Με τουρκικές σημαίες και σημαίες του ψευδοκράτους αλλά και σήματα των γκρίζων λύκων, μερίδα Τουρκοκυπρίων συγκεντρώθηκε στην κατεχόμενη πλευρά του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Σύμφωνα με το sigmalive, πρόθεσή τους όπως γράφει η Kibris Postasi να «διαμαρτυρηθούν» για την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισάακ – Σολωμού.

Νωρίτερα, ακτοφυλακή του ψευδοκράτους έκανε την εμφάνισή της και «παρακολούθησε» σε απόσταση 2 περίπου μιλίων την εκδήλωση.

Την ίδια ώρα εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν Ελληνοκύπριοι της “Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού” στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Η διαμαρτυρία που κάνουν οι Ελληνοκύπριοι γίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τους Τούρκους.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η Πρωτοβουλία καλεί “όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την ανάγκη δικαιοσύνης, ελευθερίας και δημοκρατίας, να φωνάξουν ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την επιστροφή στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Καρπασία, στη Μεσαορία, σε όλη τη Λευκωσία”.

(Sigmalive)
(sigmalive)

Καλεί “όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να σταθούν καλά, υπερασπιζόμενοι την Ιστορία”.

Ανακοίνωση για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας, εξέδωσε ο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συστήνοντας υπευθυνότητα προς όσους παρευρεθούν έναντι οποιασδήποτε τυχόν προβοκατόρικης ενέργειας.

(Από sigmalive – φωτο:screenshot)