• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Γκριζάρεται» το μισό Αιγαίο; Κυματίζει η ελληνική σημαία παρά τις τουρκικές εμμονές για «νέα Ίμια» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Γκριζάρεται» το μισό Αιγαίο; Κυματίζει η ελληνική σημαία παρά τις τουρκικές εμμονές για «νέα Ίμια» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Του Άρη Δημόπουλου

Έχουμε φτάσει αισίως στην Τρίτη 17 Απριλίου και ουδείς ξέρει ακόμη όλα τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά τις προηγούμενες μέρες στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων.

Όλα άρχισαν την περασμένη Παρασκευή, όταν μία ομάδα τριών νεαρών αποφάσισε να υψώσει την ελληνική σημαία σε 5 βραχονησίδες πέριξ των Φούρνων, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων τουλάχιστον σε λεκτικό επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο πως τα σενάρια περί τουρκικής επιχείρησης καλά εκπαιδευμένων κομάντος που κατέβασαν τις ελληνικές σημαίες υιοθέτησε χθες μέχρι και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

Φυσικά σωρεία τουρκικών δημοσιευμάτων επιμένει μέχρι και σήμερα να υποστηρίζει πως οι τουρκικές δυνάμεις κατέβασαν την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος», αφού μάλιστα πρώτα είχε ενημερώσει το Μαξίμου!

«Οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το Σάββατο σε «κάθε βαθμίδα» τις ελληνικές αρχές», γράφει τώρα η φιλοκυβερνητική Hurryet, εμμένοντας στο σενάριο της τουρκικής επιχείρησης-αστραπής και μάλιστα με γνωστοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση!

 

Κυματίζει η ελληνική σημαία στην βραχονησίδα «Μεγάλος Ανθρωποφάς»

Η παρακάτω φωτογραφία-ντοκουμέντο που τραβήχτηκε από απόσταση, αποδεικνύει πως η ελληνική σημαία συνεχίζει να κυματίζει στην βραχονησίδα «Μεγάλος Ανθρωποφάς».

Δείτε την φωτογραφία από το samostimes που έκανε αυτοψία στην περιοχή:

Δείτε και βίντεο από την περιοχή όπως αυτό τραβήχτηκε σήμερα το πρωί:

 

 

Οι ύποπτες ενέργειες και το «γκριζάρισμα» των Φούρνων

Σκηνικό «νέων Ιμίων» φαίνεται να στήνεται στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, σε μία περιοχή που ανήκει στην διοικητική περιφέρεια της Ικαρίας. 

Πρόκειται για το σύμπλεγμα των Φούρνων, που όπως θα δείτε παρακάτω απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. 

Ωστόσο η μαρτυρία δημοσιογράφου από το samostimes νωρίτερα σήμερα, επιβεβαιώνει την ύψιστη επιφυλακή στην οποία έχει τεθεί ολόκληρη η περιοχή, κάτι που θυμίζει έντονα τις ημέρες του επεισοδίου στα Ίμια.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλς Σβαρνιάς αποκάλυψε το εξής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ:

«Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε.

Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται».

Ο ίδιος παράλληλα αρνήθηκε να απαντήσει με σιγουριά για το αν υπάρχει ακόμη η ελληνική σημαία στον «Μικρό Ανθρωποφάγο», υποστηριζόμενος πως δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας. 

Φως στην υπόθεση ρίχνει μέχρις ενός σημείου η πρώτη συνέντευξη ενός εκ των τριών νεαρών που ύψωσαν την Παρασκευή τις σημαίες στις 5 βραχονησίδες. 

Ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς επιβεβαίωσε επί της ουσίας όλα τα γεγονότα μέχρις ότου να επέμβει η τουρκική προπαγάνδα το Σαββατοκύριακο:

https://www.youtube.com/watch?v=WdLxzBYBbtA                                                                                                                                                                        

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...