Γκιουλέκας: Η συμφωνία είναι Επαίσχυντη

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στα Σκόπια που υπογράφηκε χθες στις Πρέσπες «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την ευρύτερη περιοχή»,

διατύπωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, στην ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Εξωτερική Πολιτική – Εθνικά Θέματα:

Οι τελευταίες εξελίξεις».

«Από χθες οι Σκοπιανοί με τη βούλα της Ελλάδας ονομάζονται Μακεδόνες» και «από χθες για τη διεθνή κοινότητα μιλούν τη μακεδονική γλώσσα» επισήμανε ο κ. Γκιουλέκας, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία «επαίσχυντη» και «κατάπτυστη».

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και ο πρωθυπουργός «θα μας βρει απέναντι, στη Βουλή, στις πλατείες, στα συλλαλητήρια, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Υπογράμμισε τέλος, ότι ο πρωθυπουργός υπέγραψε τη συμφωνία χωρίς λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

Tην εκδήλωση διοργάνωσε ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Γκιουλέκας.

Μίλησε επίσης, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος, ενώ ρόλο συντονιστή είχε ο διεθνολόγος, λέκτορας του ΑΠΘ, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu