απαντώντας σε επιστολή της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο προς τον πρωθυπουργό, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Χρίστος Καραολής.
Ο Βρετανός υφυπουργός τονίζει ότι η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης των συνεπειών της διαίρεσης του νησιού. Αναφερόμενος στις διευρυμένες συναντήσεις (5+1) που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, επισημαίνει ότι επιτεύχθηκαν «σημαντικά βήματα» και εκφράζει την ελπίδα για νέα ώθηση της διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Υπογραμμίζει πάντως πως η επανέναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων εναπόκειται στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων. Παράλληλα σημειώνει ότι η περαιτέρω πρόοδος για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι κρίσιμη ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον το οποίο θα επιτρέψει την επίτευξη συνολικής συμφωνίας.
Ο υφυπουργός κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς και στην τριμερή συνάντηση της 11ης Δεκεμβρίου μεταξύ των δύο ηγετών και της Απεσταλμένης. Όπως σημειώνεται, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι «ο πραγματικός στόχος είναι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει την ενεργό εμπλοκή του με όλα τα μέρη, με στόχο την ενθάρρυνση της απαραίτητης ευελιξίας για την επίτευξη συμφωνίας.
Η επιστολή καταλήγει με ευχαριστίες προς την κυπριακή ομογένεια για τη διαρκή έκφραση των απόψεων και των ανησυχιών της σχετικά με το Κυπριακό.
ΑΠΕΜΠΕ, του Ι.Καριπίδη – ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στην Ινδία: Ανυποψίαστη γυναίκα δέχεται επίθεση από σκύλο – Φόβοι για κρούσμα λύσσας (Vid)
- Συμμετοχή του Κυρ. Μητσοτάκη στο India AI Impact Summit 2026 στο Νέο Δελχί – Θα συναντηθεί και με τον Μόντι
- Τρίκαλα: Προθεσμία για αύριο το μεσημέρι πήρε ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας
- Πρόεδρος Π.Σ.Ι.ΚΤΕΟ: «Αν πιείς, καλύτερα συνοδηγός» – Κατανάλωση αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί
- Καλαφάτης: «Θέλουμε η έρευνα να απαντά σε πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και των επιχειρήσεων»
- Τότε θα ανακοινωθεί η επόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού
- Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη
- Θεσσαλονίκη: 24χρονος έπεσε από γέφυρα στον Περιφερειακό
- «Φρένο» στην παράνομη διέλευση δικύκλων από πεζόδρομους στην Θεσσαλονίκη
- Έρχεται θεατρικό μιούζικαλ για τον Έλβις Πρίσλεϊ
Κύρια Θέματα









