• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φραστικό επεισόδιο on air με πρωταγωνιστή τον Τσαβούσογλου! Καιρός να μαθαίνουν οι Ευρωπαίοι τι εστί Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Φραστικό επεισόδιο on air με πρωταγωνιστή τον Τσαβούσογλου! Καιρός να μαθαίνουν οι Ευρωπαίοι τι εστί Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Άναυδοι έμειναν όσοι παρακολούθησαν την τελευταία ώρα τα νέα...κατορθώματα του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Έντονο φραστικό επεισόδιο είχε πριν από λίγα λεπτά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με την Σουηδή ομόλογό του, Αν Λίντε.

Μάλιστα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έχασε την ψυχραιμία του ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του σε ζωντανή σύνδεση όταν οι δύο Υπουργοί παραχωρούσαν κοινή συνέντευξη τύπου!

Ο Τσαβούσογλου…«τρελάθηκε» όταν η Σουηδή Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να αποχωρήσει από το συριακό έδαφος αλλά και να σεβαστεί την Κυπριακή ΑΟΖ!

Το ξέσπασμά του ήταν τόσο μεγάλο που έφτασε στο σημείο, γυρίζοντας οργισμένος προς το μέρος της, να την κατηγορήσει -εμμέσως πλην σαφώς- πως υποστηρίζει το PKK!

«Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνετε;; Μήπως υποστηρίζετε το PKK;», ρώτησε σε έντονο ύφος ο Τούρκος ΥΠΕΞ για να συνεχίσει τον…μονόλογο της τρέλας, κατηγορώντας μάλιστα μεταξύ άλλων την Ελλάδα πως σκοτώνει πρόσφυγες:

«Δεν μπορούμε να λέμε πως ότι κάνει η Ελλάδα είναι σωστό. Σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το προσφυγικό είστε ευαίσθητοι και μας ευχαριστήσατε νωρίτερα. Όμως η Ελλάδα, τόσο στα σύνορα όσο και στο Αιγαίο δολοφονεί πολλούς μετανάστες και βυθίζει τις βάρκες τους για να τους γυρίσει πίσω. Γιατί δεν καταγγέλετε την Ελλάδα έστω μια φορά; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Η Ελλάδα εμποδίζει τους μετανάστες να έρθουν στην Ευρώπη και εσείς της δείχνετε αλληλεγγύη.

Η έντασή μας είναι ότι έχετε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ας αφήσουμε πίσω μας αυτή την πρακτική. Στην δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει διάκριση σε μέλη και μη μέλη. Διαφωνούμε σε πολλά θέματα έχετε δίκιο αλλά έτσι όπως εκφράζετε την γνώμη σας, έτσι εκφράζουμε κι εμείς την δική μας εκπροσωπώντας τους 83 εκατομμύρια πολίτες μας».

Η Σουηδή ΥΠΕΞ ανέκφραστη αποχώρησε τάχιστα δίχως να ρίξει το παραμικρό βλέμμα στον Τούρκο ομόλογό της!

Παρακολουθήστε και το σχετικό απόσπασμα όπου ακούγεται η αγγλική μετάφραση πάνω από τις φωνές των δύο Υπουργών: