«Φωτιά» σε Αιγαίο και Κύπρο βάζουν οι Τούρκοι από τον Πόντο

Σε εγρήγορση οι Ένοπλες Δυνάμεις...

«Η Κύπρος αποτελεί εθνική υπόθεσή μας».

Αυτό δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ενώ υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν «καθήκοντα» στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Όπως βλέπουμε οι Τούρκοι δεν σταματούν να προκαλούν την Ελλάδα, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να «χτυπήσουν».

Μάλιστα, οι δηλώσεις του Ακάρ έγιναν από την Τραπεζούντα του υπό κατοχή Πόντου.

Ο τούρκος ΥΠΕΘΑ είπε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκτελούν καθήκοντα στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, μαζί με τις δραστηριότητες κατοχύρωσης της κυριαρχίας και της ασφάλειας του έθνους.

«Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και προτιμούμε τις σχέσεις καλής γειτονίας. Έχουμε πει επανειλημμένα πως εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα, δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση ούτε των δικών μας δικαιωμάτων ούτε των δικαιωμάτων των ‘Κύπριων αδελφών μας’. Ζητάμε το δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου στην περιοχή. Η Κύπρος αποτελεί για εμάς εθνικό θέμα. Δεν είναι δυνατό για εμάς να οπισθοχωρήσουμε. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της χώρας μας, του λαού μας και των ‘Κύπριων αδελφών μας’ μέχρι τέλους. Έχουμε κάνει ό,τι έχει χρειαστεί και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε. Έχουμε υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας σε όλες τις θάλασσες και έτσι θα συνεχίσουμε».

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι η στρατιωτική συμφωνία υπεγράφη με την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. «Οποιοδήποτε καθήκον μας ανατεθεί, θα πρέπει να το εκτελέσουμε μέχρι τέλους, Αλλάχ θέλοντος. Θέλουμε να γίνει γνωστό πως είμαστε έτοιμοι για οιοδήποτε καθήκον μας ανατεθεί», ανέφερε.

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί