Στην κατεχόμενη Κύπρο θα μεταβεί σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 51 ετών από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής που αιματοκύλισε την ελληνική μεγαλόνησο, ετοιμάζονται… “μεγαλοπρεπείς” φιέστες.
Η τουρκική εισβολή ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 20 Ιουλίου του 1974 και είχε το κωδικό όνομα «Αττίλας». Το πρώτο και ισχυρότερο πλήγμα το δέχθηκε η πόλη της Κερύνειας.
Αυτή η επιχείρηση ήταν δυστυχώς μόνο τα «προεόρτια» για τη δεύτερη και μεγαλύτερη εισβολή του Αυγούστου του 1974, όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν πάνω από το 30% του νησιού.
Σύμφωνα με τη δήλωση του Διευθυντή Επικοινωνιών της Προεδρίας, Burhanettin Duran, ο «σουλτάνος» θα παραστεί στις τελετές που θα πραγματοποιηθούν».
Αναλυτικά όσα είπε:
«Στις 20 Ιουλίου 2025 ο Πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’ προκειμένου να παραστεί στις τελετές που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας και την 51η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης [σ.σ εισβολή] της Κύπρου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρός μας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ‘ΤΔΒΚ’, Ερσίν Τατάρ, και θα συμμετάσχει στην τελετή εγκαινίων και θεμελίωσης ορισμένων έργων που θα υλοποιηθούν με τη συμβολή της χώρας μας».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στις ΗΠΑ! Πυροβόλησαν και σκότωσαν δεξιό σύμμαχο του Τραμπ σε εκδήλωση – Σκληρά ΒΙΝΤΕΟ
- Ιστορική επανένωση της βασιλικής οικογένειας: Χάρι και Κάρολος συναντιούνται μετά από 18 μήνες
- Δικαστήριο και εξελιγμένο σύστημα ύδρευσης ανακαλύφθηκαν σε αρχαία ελληνική πόλη της Σικελίας, vid
- Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Αναβολή για την Πέμπτη της έκτακτης συνεδρίασης για το Μεσανατολικό
- Πειραιάς: Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για τη σύγκρουση τραμ με λεωφορείο – Ένοιωσε αδιαθεσία ο οδηγός
- Bill Gates: Πρώτη φορά εκτός 10άδας με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής – Στην κορυφή ο Μασκ
- Δεν θέλουν την Ρωσία του Πούτιν! Μετά τους διεθνιστές της Ευρώπης, ο ΟΗΕ έβαλε το «κερασάκι»
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου στις Συκιές- Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο 18χρονος
- OpenAI: Ξεκίνησε την παραγωγή ταινίας κινουμένων σχεδίων με στόχο τις Κάννες το 2026
- Ιπποκράτειο: Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του γιατρού που ζήτησε «φακελάκι»
Κύρια Θέματα

















