• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εξετάζουμε το σενάριο: Η δικαιολογία για την “υποθετική” τουρκική εισβολή, στην Ελλάδα

Εξετάζουμε το σενάριο: Η δικαιολογία για την “υποθετική” τουρκική εισβολή, στην Ελλάδα

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι έφτιαξε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

Ανθρωπιστική καταστροφή λένε οι Τούρκοι αλλά τι δεν λένε:

Οι δουλέμποροι είναι αυτοί που παίρνουν αμύθητα ποσά συνολικά, για να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Γιατί όμως οι Τούρκοι λένε κάτι που μπορούμε να αποκρούσουμε εύκολα;

Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την Ελλάδα, στα μάτια των Ευρωπαίων και των Αμερικανών. Παράλληλα φροντίζουν να γεμίσουν με οργή τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα.

Θα εξετάσουμε ένα σενάριο

Σε μια μελλοντική τουρκική εισβολή στην Ελλάδα, οι Τούρκοι θα δικαιολογηθούν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ με το εξής τρόπο: «Η Ελλάδα βασανίζει τους μετανάστες, οι οποίοι είναι αδελφοί μας Μουσουλμάνοι». «Εμείς δεν κάναμε επίθεση, αλλά ειρηνευτική αποστολή».

Έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο η Άγκυρα; Ναι είναι η απάντηση. Τις εισβολές στην Κύπρο, τις χαρακτήρισε ειρηνευτικές αποστολές. Μπήκαν οι Τούρκοι στην Κύπρο είπαν (και λένε ακόμα) και έσωσαν τον καταπιεσμένο τουρκικό πληθυσμό.

Την Τουρκία από την μια, την συμφέρει να εμφανίζει την Ελλάδα καταπιεστική (απέναντι στους μετανάστες). Χτίζει το έδαφος για μια μελλοντική ή υποθετική αν θέλετε, εισβολή. Γιατί να μπει σε αυτήν την διαδικασία όμως; Η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δεν μπορεί να δεχθεί αναίτια μια επίθεση, ειδικά από μια χώρα σύμμαχο μέσα στην ατλαντική συμμαχία.

Πως μπορεί να γυρίσει υπέρ μας η τακτική της Άγκυρας

Οι μετανάστες μπορεί να αποθαρρυνθούν και να σταματήσουν να έρχονται στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλους αριθμούς, γιατί πλέον γνωρίζουν ότι πιθανότατα θα εγκλωβιστούν μέσα σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας, τα οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης…….

Πηγή εικόνας: pexels