αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Ν. Υόρκη.
«Όπως συμφώνησε ο γενικός γραμματέας με τους ηγέτες κατά τη διάρκεια του άτυπου δείπνου τους στις 15 Οκτωβρίου, προσβλέπει στη διεξαγωγή μιας άτυπης συνάντησης ευρύτερης μορφής στο εγγύς μέλλον, υπό την αιγίδα του, για να συζητήσουν την πορεία προς τα εμπρός και παραμένει δεσμευμένος με τα μέρη σχετικά με αυτό» σημείωσε.
Σε ερώτηση για ενδεχόμενη επίσκεψη της αναπλ. γεν. γραμματέας, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο στην Κύπρο το επόμενο διάστημα, ο κ. Ντουζαρίκ ανέφερε ότι «ακόμα δεν υπάρχει ανακοινώσιμη ημερομηνία».
Σημειώνεται ότι η κ. Ντι Κάρλο η οποία έχει ασχοληθεί ξανά με το Κυπριακό το 2023, θα είναι το πρόσωπο που αναμένεται να συντονίσει τις διευρυμένες επαφές που αποφασίστηκαν στην άτυπη τριμερή συνάντηση μεταξύ του Αντόνιο Γκουτέρες και των ηγετών των δύο πλευρών στη Ν. Υόρκη, αφού η Μαρία ‘Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ ολοκλήρωσε την αποστολή στην Κύπρο «χωρίς να καταφέρει να βρει κοινό έδαφος», όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας.
ΑΠΕΜΠΕ,Γαραντζιώτη Γ. – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτή είναι η ιδιόρρυθμη αράχνη με «καρφάκια» και… γυαλιά ηλίου, που δεν υφαίνει ιστούς (photo)
- Φοβούνται οι ΗΠΑ; Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Ιράν προβληματίζουν
- Στη Β. Κορέα ταξιδεύει ο στενός σύμμαχος του Πούτιν, Λουκασένκο
- Γυναίκα διαφημίζει την πραμάτεια της στο δρόμο με μοντέλο…μια γάτα! ΒΙΝΤΕΟ
- Η συγκλονιστική στιγμή που το αεροσκάφος της AirCanada συγκρούεται με το πυροσβεστικό όχημα, vid
- Δούκας: Η Αθήνα θα παραμείνει πόλη αλληλεγγύης και συμπερίληψης
- Έσβησε η φωτιά σε αποθήκη εκκλησίας στα Κάτω Πατήσια
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Γραμμή 2 του Μετρό – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής παρέλασης
- Έριξαν ένα λούτρινο ζωάκι από τη στρατόσφαιρα της Γης…για ρεκόρ γκίνες! vid









