• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έξαλλοι οι Τούρκοι με το νέο τους φιάσκο στο Αιγαίο – Επιχείρησαν αιφνιδιασμό αλλά οι Έλληνες ήταν εκεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξαλλοι οι Τούρκοι με το νέο τους φιάσκο στο Αιγαίο – Επιχείρησαν αιφνιδιασμό αλλά οι Έλληνες ήταν εκεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν τους «βγήκε» η χθεσινή επιχείρηση μεταφοράς αλλοδαπών ανοικτά της Λέσβου.

Επιβεβαιώνοντας τους φόβους για επικείμενο θρασύδειλο «χτύπημα» κατά την περίοδο της Μ.Βδομάδας, οι Τούρκοι προσπάθησαν να προκαλέσουν ένταση μεγάλης έκτασης το πρωί του Μ.Σαββάτου ανοικτά της Λέσβου.

Πιο συγκεκριμένα να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, επιχείρησε λέμβος γεμάτη με αλλοδαπούς, βορειοανατολικά της Μυτιλήνης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Αυτό που οι Τούρκοι δεν υπολόγισαν στο ύπουλο σχέδιό τους λίγες ώρες πριν την Ανάσταση ήταν η ετοιμότητα που θα έδειχναν για ακόμη μία φορά οι ελληνικές δυνάμεις.

Εφαρμόζοντας στην πράξη το δόγμα της αποτροπής, σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής εμπόδισαν τις τουρκικές ακταιωρούς να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η λέμβος γεμάτη αλλοδαπούς γύρισε με…συνοπτικές διαδικασίες πίσω και έτσι οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να τους μαζέψουν κακήν κακώς!

Σήμερα, στα πρωτοσέλιδά τους, μεγάλα τουρκικά σάιτ και εφημερίδες παρουσιάζουν μία άλλη πραγματικότητα, κατηγορώντας πως οι Έλληνες ήταν εκείνοι που δήθεν παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του φιλοκυβερνητικού Anadolu, το οποίο σε σημερινό του δημοσίευμα δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό που επικρατεί στην Άγκυρα για το χθεσινό κάζο ανοικτά της Λέσβου:

(screenshot)

«Στοιχεία της Ελληνικής Ακτοφυλακής που παραβίαζαν τα χωρικά ύδατα στα ανοικτά του Μπαλίκεσιρ απομακρύνθηκαν από τα τουρκικά χωρικά ύδατα», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Ωστόσο το βίντεο που δημοσιεύτηκε χθες από την Ελληνική Ακτοφυλακή άλλα «λέει», ξεσκεπάζοντας για ακόμη μία φορά τα fake news των Τούρκων:

(φωτο:eurokinissi)