• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Έτσι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις μαζικές αντιδράσεις για την συμφωνία με τα Σκόπια (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις μαζικές αντιδράσεις για την συμφωνία με τα Σκόπια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα νούμερα αντίδρασης από δημοσκοπήσεις ενδεχόμενα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα και ίσως επιχειρείται να μετριαστεί η οργή κατά της κυβέρνησης.

Αρνητικά αξιολογούν τις συμφωνίες για το ονοματολογικό της πΓΔΜ και του Eurogroup για το χρέος οι πολίτες.

Αυτό αναφέρει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, η πλειονότητα πιστεύει ότι η συμφωνία με τα Σκόπια, που παραδίδει το όνομα «Μακεδονία», δεν πρέπει να επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή.

Ειδικότερα, το 58% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία Αθήνας- Σκοπίων, ενώ το 30% έχει θετική άποψη, νούμερα όμως που φαντάζουν μικρά σε σχέση με την καθολική απόρριψη της παράδοσης του ονόματος «Μακεδονία», ανεξαρτήτως πολιτικής πεποίθησης.

Την ίδια στιγμή, η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το «Έθνος», δείχνει ότι το 58% πιστεύει ότι η συμφωνία θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους στη Βουλή (το 31% εκτιμά ότι θα καταψηφιστεί), αν και το 56% πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Το 37% εκφράζει διαφορετική άποψη.

Μεταξύ άλλων, το 45% συμφωνεί με την άποψη ότι όσοι είναι υπέρ της συμφωνίας για το ονοματολογικό είναι προδότες, ενώ το 48% διαφωνεί, αποτέλεσμα που δείχνει να διαμορφώνει «κλίμα διχασμού» στην χώρα.

Οι αντιδράσεις πάντως κατά της κυβέρνησης «αυξάνονται και πληθύνονται».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, το 46% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup, ενώ το 32% την αξιολογεί θετικά. Πιο συγκεκριμένα, το 36% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και το 47% την αξιολογεί αρνητικά για τη ρύθμιση του χρέους.

Τέλος, το 43% εκτιμά ότι θα χειροτερέψει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 30% εκτιμά ότι θα παραμείνει στάσιμη και το 25% ότι θα βελτιωθεί.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu