• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ερντογάν: «Πριν από έναν αιώνα οι Έλληνες θέλησαν να μας κάνουν αιχμαλώτους τους»

Ερντογάν: «Πριν από έναν αιώνα οι Έλληνες θέλησαν να μας κάνουν αιχμαλώτους τους»

Στα γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν από την πόλη των τουρκικών παραλίων και έκανε λόγο για απόπειρα εισβολής των Ελλήνων στην Ανατολία πριν από έναν αιώνα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «εισβολή» της Ελλάδας στα εδάφη της Ανατολίας πριν από έναν αιώνα, αναφερόμενος στα γεγονότα που οδήγησαν στη Μικρασιατική καταστροφή και για ύπουλες μεθόδους που μετέρχεται η χώρα μας για να κυριαρχήσει σήμερα επί της Τουρκίας.

«Η επίθεση κάποτε από ορισμένους στρατούς αποτελεί απόπειρα εισβολής απευθείας στα εδάφη μας. Ο ενθουσιασμός να μας καταστήσουν αιχμαλώτους τους στην Ανατολία -αν είναι δυνατόν-, που άρχισε με την εισβολή στη Σμύρνη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε κομματικό συνέδριο στη Σμύρνη.

«Το έθνος μας, το οποίο μετέτρεψε τη συνθήκη των Σεβρών σε κουρελόχαρτο στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, ενίσχυσε την παρουσία του στην Ανατολία. Όσοι συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να εισβάλουν σε αυτήν την ιερή γη με τους στρατούς τους κατέφυγαν σε νέες ύπουλες μεθόδους», συνέχισε με νόημα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κυπριακό μέσο Sigmalive.

(iefimerida)