• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Ερντογάν για την επέτειο της τουρκικής εισβολής: «Γιορτή ειρήνης και ελευθερίας για τους Τουρκοκύπριους – Είμαστε δίπλα σας!»

Ερντογάν για την επέτειο της τουρκικής εισβολής: «Γιορτή ειρήνης και ελευθερίας για τους Τουρκοκύπριους – Είμαστε δίπλα σας!»

Όπως αναμενόταν, ερειστικός ήταν στο μήνυμά του για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο σημερινό του μήνυμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στάθηκε στους…εορτασμούς των Τουρκοκυπρίων για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για μία γιορτή «της ειρήνης και της ελευθερίας και πως η Κύπρος αξίζει μία βιώσιμη λύση».

Στο μήνυμα του «σουλτάνου» έγινε σαφές ο ρόλος της Τουρκίας ως η «μητέρα πατρίδα» των Τουρκοκυπρίων που πάντοτε θα τους προστατεύει από τους (κακούς;) Ελληνοκυπρίους:

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ο τουρκοκυπριακός ‘λαός’ να είναι θύμα της μη λύσης στο Κυπριακό. Η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε πεδίο ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας θα έχει μεγάλη συμβολή στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Τουρκοκυπριους όπως κάνει μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσει επίσης να διασφαλίζει την ειρήνη, την ελευθερία και τη σταθερότητα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή τους για ειρήνη και λύση στο νησί και παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν εκτεθειμένοι απέδειξαν πολλές φορές ότι έχουν τη θέληση να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο. Τον τελευταίο μισό αιώνα συνεργαζόμενοι προσπαθούμε για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης περιεκτικής λύσης στο Κυπριακό.

Ωστόσο ακόμη και αν ο τουρκοκυπριακός ‘λαός’ και η μητέρα πατρίδα Τουρκία έκανε δεόντως ότι της αναλογούσε επί αυτού, δυστυχώς εξαιτίας της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς η οποία με επιμονή δεν προσεγγίζει την ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στη βάση της πολιτικής ισότητας με τους Τουρκοκύπριους δεν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σε καμιά διαδικασία διαπραγματεύσεων που διεξάγονται εδώ και δεκάδες χρόνια. 

Όπως είναι φυσικό η μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια Τουρκία δεν θα επιτρέψει να είναι θύματα της μη λύσης οι Τουρκοκύπριοι οι οποίοι έχουν αποδείξει πολλές φορές την ισχυρή τους θέληση για λύση και συμβιβασμό».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu