• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ερντογάν: «Για αυτό αποσύραμε το “Oruc Reis” από την Αν.Μεσόγειο – Δεν έχω πρόβλημα να συναντηθώ με Μητσοτάκη»

Ερντογάν: «Για αυτό αποσύραμε το “Oruc Reis” από την Αν.Μεσόγειο – Δεν έχω πρόβλημα να συναντηθώ με Μητσοτάκη»

Turkey president
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και αποκάλυψε τον λόγο που το Oruc Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας.

Στην απόσυρση του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου να δοθεί χώρος στη διπλωματία με την Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όταν αποσύρθηκε το Oruc Reis γαι επισκευή και συντήρηση, στοχεύαμε επίσης σε θετικές εξελίξεις στη διπλωματία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε εντελώς τις σεισμικές έρευνες».

Πρόσθεσε, σύμφωνα με τη Sabah, ότι «ενημερώσαμε τις χώρες που μεσολαβούν ότι η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με μία συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που έχει σημασία είναι το βασικό αντικείμενο των συνομιλιών».

Σημειώνεται ότι, η δήλωση Ερντογάν έρχεται τη στιγμή που το τοπίο ήταν θολό γύρω από την απόσυρση του ερευνητικού σκάφους, ενώ κινείται αντίθετα από τη χθεσινή δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του την Πέμπτη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε αναφέρει ότι το σκάφος επέστρεψε στην Αττάλεια προκειμένου να γίνει μία συντήρηση ρουτίνας, κάτι που σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας μπορεί να διαρκέσει «μερικές εβδομάδες».

«Αφού ολοκληρωθεί η συντήρηση, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας με αποφασιστικότητα» είχε προσθέσει.

(Από sputniknews – φωτο:eurokinissi)