Έρχεται επέκταση των χωρικών μας υδάτων στην Κρήτη;

Η συνάντηση που έβγαλε την είδηση!

Δίχως να έχει καταλαγιάσει η κουβέντα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, υπάρχουν ενδείξεις για «κινήσεις» της ελληνικής πλευράς και νοτίως της Κρήτης.

Με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας, προσήλθε στη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν κι αυτό της επέκτασης της κυριαρχίας της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια .

«Προσερχόμαστε στο υπουργείο Εξωτερικών για συζήτηση με τον υπουργό με αποκλειστικό γνώμονα και κριτήριο το συμφέρον της πατρίδας μας, το συμφέρον της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος μετά τη συνάντηση.

«Στο πλαίσιο αυτό, συζητήσαμε για την ανακήρυξη της κυριαρχίας μας στα 12 ναυτικά μίλια. Απορήσαμε ευλόγως και με επιχειρήματα, γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται ήδη και η Κρήτη και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα συμπεριληφθεί», κατέληξε ο υπεύθυνους εξωτερικής πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής.

Θυμίζουμε πως πριν από μερικές μέρες το ενδεχόμενο αυτό είχε αφήσει ανοικτό από το βημα της Βουλής ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Τι είχε αναφέρει αναλυτικά:

«Για να ακουστεί εκτός της Βουλής και κυρίως εκτός, η Ελλάδα επιφυλάσσεται απολύτως για την άσκηση του δικαιώματός της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η επόμενη φάση θα αφορά την περιοχή Νότια της Κρήτης. Γίνονται απ’ αυτού οι σχετικές μελέτες».