Επεισόδιο στο Αιγαίο με Έλληνα ψαροντουφεκά – Έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο σκηνικό έντασης προκάλεσαν οι Τούρκοι στην περιοχή των Οινουσσών!

Αυτή την φορά θύμα ήταν Έλληνας ψαροντουφεκάς από την Χίο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το politischios.gr, ο ψαροντουφεκάς εξασκούσε το χόμπι του εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, όταν τον προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Οι Τούρκοι λιμενικοί του ζήτησαν τα στοιχεία του λέγοντάς του ότι βρίσκεται στα δικά τους χωρικά ύδατα.

Όταν εκείνος αρνήθηκε, οι λιμενικοί επιχείρησαν να δέσουν το σκάφος του στο δικό τους με σκοπό να τον σύρουν στην τουρκική πλευρά, χωρίς όμως να τα καταφέρουν αφού αντιστάθηκε.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο ψαροντουφεκάς αναφέρει ότι στη συνέχεια οι Τούρκοι προσπάθησαν να ανατρέψουν το σκάφος του, και πάλι ανεπιτυχώς. Ευτυχώς, όμως στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την Χίο αναγκάζοντας τους Τούρκους να αποχωρήσουν.

Ο νεαρός ψαροντουφεκάς Αντώνης Κόντος έγραψε στο Facebook:

Σήμερα πήγα ένα διαφορετικό ψαροτούφεκο. Ένα ψαροτούφεκο που Τούρκοι πήγαν να μου πάρουν τα στοιχεία! Μετά από λίγο πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους!!! Και στο τέλος ίσως πήγαιναν να με ανατρέψουν η να με εμβολισουν!!! Αν δεν ήταν το λιμενικό μας εκεί ποιος ξέρει που θα ήμουν;

(Για αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται ήμουν στην Βάτο). Μαλλον ούτε το χόμπι μας δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την χώρα… ».

Η τελευταία φράση του τα λέει όλα: Ούτε το χόμπι μας δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την χώρα.

Γιατί οι πολιτικοί αφήνουν την Τουρκία να αλωνίζει, προσθέτουμε εμείς!

Ο ψαροντουφεκάς περιέγραψε ότι η τουρκική ακτοφυλακή πέρασε στην ελληνική πλευρά και τους έκανε νόημα να πλησιάσουν.

«Στην αρχή και για αρκετή ώρα νομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι. Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν μιλούσαν πολύ καλά αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία. Επιπλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν. Ευτυχώς αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου», περιέγραψε.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Κοντό, αμέσως μετά το σκάφος τους πήγε πίσω από το ελληνικό σκάφος όταν τα τουρκικά ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα. «Ήταν λες και κινούταν εναντίον μας. Δημιούργησαν μεγάλα απόνερα και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε πίσω από το σκάφος του Λιμενικού», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu