Ένωση Χειμαρριωτών: Οι Αλβανοί μας αρπάζουν τις περιουσίες – Αδιαιολόγητη η Αθήνα

Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία, Ένωση Χειμαρριωτών,  καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της αλβανικής κυβέρνησης για την αρπαγή των ιδιοκτησιών τους.

 

Διαβάζουμε από το Βαλκανικό Περισκόπιο:

«Σε μια εποχή που τα Τίρανα, χλευάζουν τη Συμφωνία Φιλίας  και των Συνόρων με την Ελλάδα, είναι εντελώς αδικαιολόγητο η Αθήνα να συνεχίζει να κάνει παραχωρήσεις στα Τίρανα, θυσιάζοντας τον ελληνικό πληθυσμό στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου.  Με το νέο σύστημα που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση θα γίνει η τελική αρπαγή των ελληνικών ιδιοκτησιών και  χωραφιών…», γράφει η Ένωση Χειμαρριωτών στη σελίδα της στο Facebook.

Μάλιστα, σχετικό δημοσίευμα, της Report TV αναφέρεται στις δηλώσεις της συμβούλου του υπουργείου Γεωργίας, Λορένα Γκοτζομπέλι η οποία είπε:

«Δεν είναι μια νέα διαδικασία, έχει ξεκινήσει από το 2014. Σήμερα έχουμε δώσει βάρος  σε αυτήν και βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο νόμος 7501 δεν έχει προχωρήσει ομαλά. Το σύνθημά μας είναι «Να γίνεται ιδιοκτήτης της γης σας», είναι ο τίτλος που δίνει το δικαίωμα στον καθένα να το χρησιμοποιήσει, αν δεν έχετε τίτλο».

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu