• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Ενοχλήσεις από τον τουρκικό τύπο για εκδηλώσεις μνήμης σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων

Ενοχλήσεις από τον τουρκικό τύπο για εκδηλώσεις μνήμης σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων

Γι αυτό εξάλλου και ασχολούνται τα ΜΜΕ της γείτονος με εκτενείς αναφορές στην παρακάτω εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Ορεστιάδα.

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ορεστιάδας οργάνωσαν εκδήλωση με θέμα ¨Από την απελευθέρωση της Θράκης στην Γενοκτονία και την Προσφυγιά¨.

Αυτήν ακριβώς την εκδήλωση δεν έχασαν χρόνο τα τουρκικά ΜΜΕ από το να την προβάλλουν ως…»προβοκατόρικη» ενέργεια η οποία ανοίγει ξανά το θέμα της «δήθεν» γενοκτονίας των Ποντίων.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά πως μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα «Birlik» την εν λόγω εκδήλωση σύμφωνα με τα tourkikanea:

 

Στην Ελλάδα σε κάθε πεδίο προβάλλουν σε πρώτο πλάνο την δήθεν ¨Ποντιακή Γενοκτονία¨.

Τελευταία τις προηγούμενες μέρες στην Ορεστιάδα του νομού Έβρου, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ορεστιάδας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα ¨Από την απελευθέρωση της Θράκης στην Γενοκτονία και την Προσφυγιά¨, με ομιλητή τον Θεοφάνη Μαλκίδη που πάντοτε σε πρώτο πλάνο και σε διάφορα σημεία του κόσμου, θέτει στην επικαιρότητα την δήθεν ¨Ποντιακή Γενοκτονία¨.

Στην ομιλία που έκανε εκεί ο Μαλκίδης, ανέφερε πως οι Τούρκοι στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας εφάρμοσαν κατά των Ελλήνων μια ανελέητη γενοκτονία και πρόσθεσε πως μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.

Υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να γίνουν προσπάθειες ώστε να διατηρείται το θέμα της γενοκτονίας στην επικαιρότητα και να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου, έτσι ώστε να βρεθούν και περισσότεροι υποστηρικτές.

Ο Μαλκίδης τόνισε πως είναι ανάγκη να γίνει αγώνας σε κάθε πεδίο για την απελευθέρωση του Γιάννη Βασίλη Γιαγίλαλι και τω δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu