• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@στ@ρδος λιγότερος» – Η προμελετημένη εκτέλεση του Κατσίφα και η… Τουρκία (ΦΩΤΟ)

«Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@στ@ρδος λιγότερος» – Η προμελετημένη εκτέλεση του Κατσίφα και η… Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Η Αλβανία χρειαζόταν ένα γεγονός, προκειμένου να εκφοβίζει τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Ήξεραν για την σημαία και τον Κατσίφα και το εκμεταλλεύτηκαν.
Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι Έλληνες είχαν πάρει… αέρα. Ζητούσαν να ισχύσει το καθεστώς αυτονομίας, το οποίο προκύπτει από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, το 1914. Ζητούσαν ελευθερία.

Ωστόσο, οι αλλαγές συνόρων που έπονται στα Βαλκάνια, επιχειρούνται να γίνουν χωρίς τους Έλληνες. Πως αλλιώς άλλωστε θα διεκδικήσουν οι Αλβανοί ΚΑΙ την ελεύθερη Ήπειρο;

Η Αλβανία έδειξε προετοιμασμένη από καιρό για την εκμετάλλευση ενός γεγονότος, το οποίο θα συνιστούσε επίδειξη δύναμης, έτσι όπως το βλέπουν στα Τίρανα, κατά των Ελλήνων.

Μετά την «εξουδετέρωση» του Έλληνα μειονοτικού από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, εκτός του κ. Ράμα, τα αλβανικά ΜΜΕ και πολιτικοί παράγοντες της Αλβανίας πυροδότησαν το ανθελληνικό κλίμα και την επιθετική ρητορική εναντίον της μειονότητας.

Οι Αλβανοί ακολουθούν το «δόγμα» Τουρκίας, η οποία «τρίβει» τα χέρια της, αν όχι υποκινεί τις εντάσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Το αν αυτό θα ωφελήσει την Αλβανία ή όχι, θα το δούμε σε βάθος χρόνου.

Επομένως, τα Τίρανα δεν επιλέγουν τον διάλογο με την Ελλάδα, παρά την υποταγή του ελληνικού στοιχείου και την -τουρκικής συνταγής- υπονόμευση των συμφερόντων του Ελληνισμού. Στέλνουν μήνυμα πως η όποια συνεννόηση δεν θα απειλήσει το status quo στην σκλαβωμένη «βόρεια Ήπειρο».

Ειδικά όταν απέναντί τους βρίσκεται η πιο υποχωρητική κυβέρνηση της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, η οποία δεν αποκλείεται να «μανιφεστάρει» «ειρηνική λύση» για την Αλβανία, ώστε να τερματιστούν οι… «ακρότητες ένθεν και ένθεν», καθότι οι αντιδράσεις των Ελλήνων «τσουβαλιάζονται» μαζί με την εν ψυχρώ εκτέλεση του Κατσίφα.

Μια κυβέρνηση, η οποία μέσω εκπροσώπων της έσπευσε να στηρίξει τις θέσεις της αλβανικής αστυνομίας, πως καμία σημαία δεν κατέβηκε, προκειμένου να μην χαλάσουν τα όποια «deals», οι όποιες συμφωνίες προωθούνται με την αλβανική πλευρά.

Και οι συμφωνίες αυτές πρέπει να συνοδεύονται με αίμα και ταπείνωση Ελλήνων, προκειμένου όχι μόνο η Αλβανία αλλά ολόκληρο το σκοταδιστικό μπλοκ της γειτονιάς μας να στείλει μήνυμα απόλυτης κυριαρχίας, εις βάρος του περικυκλωμένου ελληνικού στοιχείου, το οποίο απειλείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, εντός και εκτός των συνόρων του κράτους.

Ενός κράτους, στο οποίο «στρίμωξαν» ένα μικρός μέρος Ελλήνων, διότι το μεγαλύτερο βρίσκεται αλλού και όταν έρθει η ώρα θα «μιλήσει» και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στην Ομογένεια αλλά στους «ξεχασμένους» Ελληνογενείς, της Μεσογείου και όχι μόνο.

Κλείνοντας, θα αναφερθούμε στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Παρτιζάν Τιράνων και Σκεντέρμπεη Κορυτσάς, της ελληνική πόλης.

Αλβανοί οπαδοί σήκωσαν πανό το οποίο έγραφε: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος», αναφερόμενοι στην δολοφονία του ομογενή στο χωριό Βουλιαράτες.

Αυτά…

ΥΓ. Όπως αναφέρει το epiruspost, ο πρόεδρος της Παρτιζάν είναι βασικός χρηματοδότης των Τσάμηδων και άνθρωπος που στηρίζει οικονομικά όλη την προπαγάνδα ενώ διευθυντής της ομάδας είναι ο Όλσι Ράμα, αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...