ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ- Πληροφορίες ότι συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης!

Στη σύλληψη του βουλευτή -πρώην της Χ.Α.- Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία σε συνεργασία με τη φρουρά της Βουλής. Ωστόσο για την ώρα η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε νομικό κλοιό βρίσκεται πλέον ο βουλευτής -πρώην της Χ.Α.- Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής παρακίνησε τον στρατό σε πραξικόπημα.

Παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής ανακάλεσε προ ολίγου, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και σοβαρά γι’ αυτόν, καθώς παραγγελία να ερευνηθεί εάν ο Κώστας Μπαρμπαρούσης έχει διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ.Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ.Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Μετά τη διαγραφή του από την Κ.Ο, της Χ.Α. και την εισαγγελική έρευνα σε βάρος του που διέταξε ο Άρειος Πάγος ο Μπαρμπαρούσης έκανε… αναστροφή και ανακάλεσε τις εμπρηστικές δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ανέφερε ότι «οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου – τις οποίες ανακαλώ – επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν την Συνταγματική Νομιμότητα».

Προσέθεσε δε ότι οι δηλώσεις του «δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι «ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠ.ΕΘ.Α. Π. Καμμένου, ότι με μία ατυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα! Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στην Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu